~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 3 mai 2011

TAIE-TI LEMNELE SINGUR


"Cauta sa te infatisezi inaintea lui Dumnezeu ca un om incercat (2Timotei 2:15)

"Cuvantul Tau este o candela pentru picioarele mele,si o lumina pe cararea mea (Pasalmul 119:105"

Studiul Cuvantului lui Dumnezeu care aduce cele mai mari benificii cere rabdare si perseverenta, dar rezultatele merita efortul. A.B.Simpson a spus: "Dumnezeu a ascuns fiecare lucru pretios in asa fel, incat este rasplata celui rabdator, si premiul celui harnic, dar o dezamagire pentru sufletul lenes.


Castana este ascunsa intr-o coaja cu tepi; perla este inmormantata adanc sub valurile inspumegate ale oceanului; aurul este incarcerat in pantecul stancos al muntilor; giuvarele se gasesc numai dupa ce spargi stanca din jurul lor; solul da recolte ca o rasplata fermierului harnic. Tot astfel si adevarul lui Dumnezeu trebuie cautat cu toata seriozitatea."


Se crede ca Henry Ford a spus, " Taie-ti singur lemnele si te vei incalzi de doua ori. " Ceea ce a vrut sa spuna este ca atunci cand omul isi taie singur lemnele de foc nu numai ca se va bucura de caldura focului, arzandule in camin, dar se va incalzi in urma efortului fizic depus in exercitiul munci sale.


Daca doresti sa te bucuri cu adevarat de Biblie, ar trebui sa-ti " tai singur lemnele ", studiind lucrurile pentru tine insuti. Cerceteaza concordanta, cauta intelesul cuvintelor cheie, si cere-I lui Dumnezeu sa-ti arate cum se aplica in viata pasajele la care meditezi. Adevarul descoperit in Cuvantul lui Dumnezeu de tine insuti va avea o savoare si o prospetime noua .

Ai incercat "sa-ti tai singur lemnele" ? -H.G.B.

Un comentariu:

Speranta spunea...

Ce frumoasa amintire sa ne bizuim pe Domnul...si nu pe altii.
Sa cercetam Cuvantul infiecare zi ...si sa ne "taiem singur lemnele".

Foarte frumos pasaj...multumesc mult pentru tot ce faci!

Domnul sa te binecuvinteze!