~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 2 mai 2011

NU-TI PIERDE PACEA




"Dumnezeul rabdari si al mingiierii sa va faca sa aveti aceleasi simtiminte ,uni fata de altii,dupa pilda lui Hristos Isus; " (Romani 15:5)

Un bine-cunoscut invatator biblic spune:"Putem umbla in pace doar daca suntem dispusi sa ne adaptam si sa ne ajustam la oameni si imprejurari.Cand traim in "modul exploziv "nu era seara in care unul dintre copiisa nu verse ceva pe masa ...si nu era seara in care sa nu fac crize .


Intr-o seara ma aflam sub masa pentru ca laptele ajunsese in crapatura din miljoc si se scurgea acolo ...Copiii erau suparati si cineva m-a lovit in cap, fapt care m-a enervat si mai tare. Stiam ca a fost un accident ... dar cumva lucrul acesta nu mai conta ... Apoi Duhul Sfant mi-a vorbit chiar acolo sub masa :"Odata ce laptele s-a varsat oricat de tare te-ai enerva nu vei putea face ca laptele sa se mai urce inapoi pe masa si sa intre in pahar .

Trebuie sa inveti sa mergi cu valul.

Domnul Isus a spus: "Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaimante." Cu alte cuvinte, invata sa iti controlezi reactiile. Nu-ti mai pierde pacea din orice lucru marunt care nu merge prea bine in viata ta. Cand nu mai poti face nimic intr-o situatie. Invata sa renunti si pastreaza-ti bucuria .


Roaga-L pe Dumnezeu sa te ajute sa treci cu repeziciune peste micile ofense si iritari ale vietii, fie ca este vorba de un pahar de lapte varsat, fie de cineva care ti-a ranit sentimentele. Cand vei pune la fel de multa energie in "calmare "cat vei pune in "clocotire si fierbere "si in incercarea de a controla orice rezultat posibil, vei descoperi ca pacea lui Dumnezeu "care intrece orice pricepere (Filipeni 4:7)". Va incepe sa-iti umple inima si caminul.


Niciun comentariu: