~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 31 martie 2010

TRASFORMA PRILEJURILE DE POTICNIRE IN TREPTE

"Dar eu nu tin numai decat la viata mea,ca si cum mi-ar fi scumpa ,ci vreau sa-mi sfarsesc cu bucurie calea si slujba care am primit-o dela Domnul Isus (Faptele Apostolilor 20:24)

Cum ai descrie o persoana care la zece ani pianist desavarsit ,la unsprezece ani un organist de profesie ,la treisprezece ani avea propiile compozitii plubicate ,iar la paisprezece ani a ajuns sa faca parte din personalul muzical de la curtea regala ?

Un om privilegiat?care s-a nascut cu o lingura de argint in gura ? Nici decum !
Ludwig van Beethoven a fost un baiat cu parul negru si cu fata negricioasa patata de varsat de vant ,care a indurat batjocurile si poreclele celor din orasul natal de pe raul Rin ,o zona de copii in special blonzi si cu pielea deschisa la culoare.

Tatal sau alcoolic a hotarat ca Ludwing sa-l intretina ,asa ca l-a transformat intr-un sclav al claviaturii.Privind in urma Beethoven nu si-a amintit nici macar de un moment de fericire din copilariea sa .Viata a fost coplesita de munca, lacrami, batai, si cuvinte incarcate de manie .

La varsta de douazeci de ani s-a confruntat cu un dusman si mai cumplint, surzenia. Cand nu a mai putut sa cante in public ,si-a indreptat toate energiile spre compozitie. Ani in care a fost surd au fost cei mai prolifici .

Desi la acea vreme lucrarile sale nu a fost bine primite ,el a influentat multi alti mari compozitori, Brahms, Wagner, si Schubert.

Apropindu-se de moarte si considerand ca lumea nu l-a inteles niciodata pe deplin si nu l-a apreciat nici pe el, nici muzica lui,el a rostit cu un zambet : " Voi auzi in cer ".

Cand viata te doboara la pamant, riposteaza! Fiecare dintre noi se impedica sau este lovit din cand in cand ; castigatorii sunt numai aceia care continua sa se ridice! Asta a dorit Apostolul Pavel sa spuna prin cuvintele : " In toate aceste lucruri suntem mai mult decat biruitori ."

Daca te rogi si privesti cu atentie, vei gasi samanta binelui in orice necaz (Geneza 50 :20) Diferenta dintre castigatori si invinsi, consta in abilitatea de a transforma prilejurile de poticnire in trepte .

Preluat din Cuvantul lui Dumnezeu
meditatii zilnice

2 comentarii:

Ellie spunea...

Ce frumos sa fim si noi cu acelas gand..." ci vreau sa-mi sfarsesc cu bucurie calea si slujba care am primit-o dela Domnul Isus"...

Speranta spunea...

Cand in viata vin necazuri...toate lucreaza spre bine...