~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 3 martie 2010

INTARESTE-TE SI IMBARBATEAZA-TE

"...Domnul a zislui Iosua ..."Robul Meu Moise a murit :acum, scoala-te,treci Iordanul acesta ,tu si tot poporul acesta ,si intrati in tara pe care o dau copiilor lui Israiel.(Iosua 1:1-2)

Un faimos general relata odata aceasta trista istorisire din propia lui experenta de razboi .Fiul sau era locotinentul unei unitati de altilerie ,si un asalt era in plina desfasurare .in timp ce tatal isi conducea divizia intr-un atac,avansand pe campul de batalie ,dintr-odata ochii i s-au oprit asupra corpului neinsufletit al unui ofiter de artilerie care se afla in fata sa.

Dintr-o privire si-a dat seama ca era fiul sau .Impulsul patern al generalului il indemna sa ingenugheze langa trupul fiului sau iubit si sa-si exprime durerea ,dar datoria din momentul acela ii cerea sa inainteze cu atacul lui.

Si astfel ,dupa ce si-a sarutat repede fiul mort ,a trecut mai departe ,continund sa conduca asaltul .Plansul neconsolabil langa un mormant nu va aduce niciodata inapoi comoara unei iubiri pierdute ,si nici o binecuvantare nu poate veni dintr-o tristete atat de adanca .

Mahnirea produce cicatrice adanci ,si isi scrie istoria in inima indurerata in asa fel ca nu se mai poate sterge .Nu ne revenim niciodata complect din marile noastre suferinte si numai suntem niciodata aceeasi dupa ce trecem prin ele .

Si totusi , necazul indurat intr-o stare de spirit corecta are un impact favoribil asupra cresteri noastre si ne aduce un simt mai dezvoltat al compasiunii pentru altii .Intr-adevar ,cei care nu au asupra lor cicatrice ale necazurilor si suferintilor sunt saraci.

Bucuria care ne este pusa inainte (Evrei 12:2 )trebuie sa straluciasca peste intristarile noastre ,asa cum soarele straluceste prin nori, facandu-i sa radieze .Dumnezeu a randuit sa gasim cea mai adevarata si cea mai bogata mangaere inaintand spre tinta .

Daca stam jos si meditam la necazul nostru ,lasandu-l sa se furiseze in inima noastra .Si in curand puterea noastra se va trasforma in slabiciune.Dar daca intoarcem spatele tristatii si ramanem credinciosi chemarii lui Dumnezeu ,lumina va straluci din nou si noi vom fi mai tari .

J.R.Miller


2 comentarii:

Ellie spunea...

Domnul Isus sa ne ajute sa stralucim si sa aratam bucuria in noi ca santem al Lui.... si in intristarii.

Speranta spunea...

Da,inima noastra isi gaseste bucuria in El ,caci avem incredere in Numele Lui cel Sfant.