~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 18 martie 2010

CAPACITATEA DE A INVATA

"Inima celor priceputi cauta stiinta ...'(Proverbe 15:14)

Cand esti talentat poti intampina probleme in domeniul invataturii.Oameni talentati se comporta de parca ar sti toate lucrurile .Aceasta le ingreuneaza dezvoltarea .

"Capacitatea de a invata ,"nu se refera atat de mult la competenta si capacitatea mentala ,ci la atitudine,este foamea de a descoperi si de a creste .Este disponibilitatea de a invata de a se desvata si de a reinoi .

,John wooden a spus :ceea ce conteaza este " Ceea ce inveti dupa ce sti totul"Cand incetezi a mai invata ,incetezi sa fi in frunte .Doar atat timp cat iti pastrezi capacitatea de a invata vei continua sa cresti si sa ai un impact .

Pe langa faptul ca a fost un pictor si un scluptor uimitor ,Leonnardo da Vinci a fost un geniu in mai multe domenii decat orice om de stinta din orice epoca .Notitele lui erau cu sute de ani mai avansate .El a anticipat submarinul ,Elicopterul si alte invetii moderne .

Intr-unul din caete-le sale el nota:"Ferul rugineste cand nu este folosit apa statoare isi perde puritatea ,iar cand este frig ingheata ;tot astfel ,lipsa de activitate slabeste vigoarea minti ."

El a fost manat de dorinta de a cunoaste mai mult .El a invatat si a scris despre descoperile sale in caiete-le lui pana in ultima clipa a vietii .Vestea buna este ca nu trebuie sa ai mintea sau talentul lui Leonardo da Vinci pentru a avea capacitatea de a invata .Trebuie sa ai atitudinea corecta .

Cea mai importanta capacitate pe care trebuie sa o dobandesti este sa inveti cum sa inveti incearca urmatorul lucru in saptamana care urmeaza:Cere sfaturi altor oameni si tu abtine-te in mod deliberat sa dai sfaturi pe care le-ai da de obicei .La sfarsitul fiecarui zile scrie ce ai invatat din atentia pe care le-ai acordato altora. Vei fi uimit!

Preluat din Cuvantul lui Dumnezeu
meditatii zilnoce

2 comentarii:

Ellie spunea...

Este bine sa cautam cresterea noastra in Cuvantul Domnului....

Speranta spunea...

Avem nevoie sa invatam ,sa crestem tot mai mult ,in ascultare de"Al Sau Cuvant."