~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 22 martie 2010

INTUITIA

"Deoarece avem felurite daruri...cine are darul proorociei ,sa-l intrebuinteze dupa masura credintei lui"(Romani12:6-8)

Lideri buni au intuitia. Ei"vad"cand ceilalti nu vad ;ei "inteleg"cand ceilalti nu inteleg .Noi toti ne putem incadra in una din cele trei categorii:

1)Cei care nu vad niciodata ,A-i pune peste acesti oamenii in postura de lideri e ca si cum ai pune un capac patrat pe un borcan rotund ;Poti sa-l apesi si sa-l rotesti ,caci nu se potriveste .

Daca darul cuiva este sa sprijine ,este o gresala sa-l pui in postura de lider .In plus ,orice orchestra are nevoie de buna vioara a doua .Noi suntem responsabili doar de darurile pe care ni le daruiteste Dumnezeu ,nu de cele pe care ni le dorim -sau pe care altii cred ca ar trebui sa le avem .

2) Cei care sunt educati pentru a vedea .Acesti oameni au materie prima ;ei trebuie numai sa fie hraniti si indrumati .Dr John maxwell sublineaza faptul ca abilitatea de a gandi ca un lider este "o intuitie informata ."

Acesti oameni au nevoie de cineva ca sa-i informeze ,sa-i pregateasca si sa-i inspire si astfel vor deveni buni lideri.In realitate ,fara intuitie esti atacat pe la spate toata viata de evenimente si opinii.

3) Cei care vad in mod natural .Acestia sunt oamenii care se nasc cu adevarate daruri de lideri .Ei inteleg pe oameni in mod instinctiv si stiu cum sa se deplaseze de la punctul A la punctul B .Chiar si in copilarie se poarta ca niste lideri .Daca ii privesti pe campul de joaca vei vedea ca toti ceilalti copii se iau dupa ei .

Oamenii inzestrari de Dumnezeu cu o astfel de intuitie pot cladi pe ea pot deveni mari lideri si-i pot binecuvanta pe celalti .Daca doresti sa vezi capacitatea de lider in cea mai pura forma a ei ,studiaza viata Domnului Isus Hristos "Pentru ca nici Fiul omului n-a venit sa I se slujasca ,ci El sa slujeasca si sa-Si dea viata ca rascumparare pentru multi "(Matei 20:24)

Preluat din Cuvantul lui Dumnezeu
meditatii zilnice

2 comentarii:

Ellie spunea...

Ce adevarat este.... sa ne asemanam cu Domnul Isus in toate lucrurile.

Speranta spunea...

Da, este adevarat ca trebuie sa ne asemanam cu Domnul Isus mai ales in slujire ...