~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 23 martie 2010

INCERCARILE

"Este adevarat ca orice pedeapsa ,deocamdata pare o pricina de intristare ,si nu de bucurie ;dar mai pe urma aduce celor ce au trecut prin scoala ei ,roada dadatoare de pace a neprihaniri i."(Evrei 12:11)

Etiopia este o tara cu munti inalti,printe care trec ruri cu torenti iuti.Cand localnicii trec astfel de rauri ,cauta mai intai o piatra grea ,o ridica pe spate si trec cu ea prin valurile navalnice .

De ce o piatra grea pe spate ?pentru ca tocmai o astfel de piatra ii apara sa nu-i duca apa .Piatra ii face mai grei si torentul nu are putere sa-i duca cu el .Fara piatra ,fara greutate ,valul i-ar duce si astfel s-ar ineca .

Asa sunt si necazurile si suferintile prin care trecem .Ele ni se pun pe umar ca o piatra grea .Dar aceasta greutate este binecuvantata .ea ne face mai "grei" si ne da putere sa trecem prin valurile acestei lumi ,ne apara sa nu ne tranteasca valul acestei lumi.

Sa ne purtam greutatile fiind constienti ca ele sunt o binecuvantare care ne apara de la "inec"sufletesc !Mai bine pana la sfarsitul vietii cu "piatra" in spate decat sa ne inece "valurile "ispitelor si ale pacatelor .

Cand te afli in valuri grele ,
Nu carti si nu uita :
Cel ce a linistit furtuna
Stie incercarea ta .

Preluat din Samanta buna


2 comentarii:

Ellie spunea...

Prin orice valuri mergem,stim ca ...
"... mai pe urma aduce celor ce au trecut prin scoala ei ,roada dadatoare de pace a neprihaniri."

Speranta spunea...

Incercarile prin care trecem ne intristam ...dar sa multumim lui Dumnezeu caci ele au fost pentru binele nostru .