~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 11 martie 2010

FII O INCURAJARE !

"Nu opri o binefacere celui ce are nevoie de ea ,cand poti s-o faci."(Proverbe 3-27)

In anii 1920,familia Chisholms reprezenta fruntea inaltei societati din America .Everilina menagera lor ,era impreuna cu ei de 45 de ani ,iar cand nepoata sa a venit la ei sa se joace ,au luat-o sub aripa lor .Sitia sa cante foarte frumos si doamna Chisholom care era muzician de profesie ,a intrebat-o daca vrea sa devina cantareata .

Ea a fost incantata !Cele mai valoroase lucruri ale fetei erau cateva inregistrari celebre a unor cantareti de opera metropolitana se dadea la radio era ca vrajita .In acea zi a facut primul ei pas spre implinirea visului ,iar oaspeti familiei Chisholm au fost uimiti de fata care canta muzica clasica cu talent si o sensibilitate mult avansata pentru varsta ei.

Elizabeth Chisholm a continuat sa-i sponsorize-ze studiile trimitand-o la Juilliard .Rezultatul a fost ca lumi i-a fost prezentat fenomenalul talent a lui Leontyne Price ,vocea suava a Operei Metropolitane .

Biblia spune:"Nu opri o binefacere celui ce are nevoie de ea ".Comentatorul biblic William Barclay a spus :"una din cele mai inalte indatorii ale omului este datoria de a incuraja ".

Ca urmas al Domnului Isus Hristos ,ai datoria de-i incuraja pe altii accentuand ce este bun ,in loc sa exagerezi ceea ce e rau ,privindu-i ca pe niste fiinte unice ,in loc sa-i vezi ca pe niste stereotipuri ,respectandu-i in loc sa-i ridiculizezi ,iertundu-i in loc sa-i umpli de rusine modeland o dragoste neconditionata in locul unei iubiri controlate ,aplicand fiecare pas al cresterii in loc sa spui .

"Nu te vei schimba niciodata ."Vazandule potentialul dat de Dumnezeu in loc sa-i vezi ca pe niste probleme care trebuie rezolvate .
Vino si da-ti teologia jos de pe raft si pune-o in practica !
Fii un incurajator!

Preluat din Cuvantul lui Dumnezeu
meditatii zilnice

2 comentarii:

Ellie spunea...

Ce frumoaså intamplare....Domnul Isus sa ne ajute sa incurajam pe cei ce sant in nevoie de un cuvant alinator...

Speranta spunea...

Da ,avem datoria de a incuraja pe altii ,cu o dragoste neconditionata .Ca urmas al Domnului Isus!