~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 22 octombrie 2009

TATAL ORFANILOR

'Tu vii in ajutorul orfanului .(Psalm 10:14
Iarna pusese stapanire pe orasel.Copiii mai mici priveau prin fereste minunatiile ierni,iar cei mai marisori ieseau prin curti batandu-se cu zapada .Prin parculet oamenii treceau grabiti.

Un baietel de vreo sapte-opt anisori , singur si tremurand de frig ,statea pe o banca .Ii era tare frig ,caci hainutile de pe el erau subtiri ;pantalonasi aveau doua gauri mari la genunghi .buzele ii erau vinete de frig si fata slaba era galbena ca ceara .

Probabil era tare necajit ,caci plangea si din cand in cand isi indrepta privirea spre cerul acoperit de nori .Trecura multi barbati si femei pe langa el .Toti erau grabiti sinu aveau habar de intristarea baietelului .

Deodata, pe aleea parcului aparu un barbat mai varstnic .Pasea incet si ganditor .Observatorul atent ar fi citit pe fata lui intristarea ,care se asocia de minuni cu cerul acoperit de nori.

Unicul sau fiu nu se mai intoarse din razboi .Ramasese cu sotia lui sa-si planga amarul vietii ,lipsiti de fiul lor _speranta batranetii.Cararea ,pe care mergea ganditor ,trecea prin dreptul bancii ,pe care statea baietelul inghetat de frig .

-Ce faci acolo micutule?astepti pe cineva?zise barbatul descretindu-si fruntea.
-Da,domnule ,raspunse baietelul, Ii astept pe Dumnezeu sa vina sa ma ia la El.
-Ce vrei sa spui baietelule?Esti bolnavior? crezi ca vei muri ?

Nu,dar anul trecut ,Dumnezeu i-a luat pe tatal meu si pe fratele meu cel mic ,ca sa-i aiba in casa Lui in cer.Iar ieri ,la spital ,mama mi-a spus ca si ea pleaca tot acolo si ca Dumnezeu nu ma fa parasi in niciun fel .

Acum ,adauga el ,n-am pe nimeni ,care sa ma imbratiseze si sa-mi dea sa mananc .Si iata ,e atata vreme de cand ma uit in sus ,sa vad daca vine Dumnezeu ,dar nu vad nimic !Totusi ,Dumnezeu va veni desigur ,daca il mai astept putin .nu-i asa domnule?

-Da copile draga,zise domnul ganditor napadindu-l lacramile .Nimeni nu-L asteapta in zadar pe Dumnezeu .El m-a trimis sa port de grija de tine .Vino cu mine !Nu te voi lasa sa duci lipsa de nimic .Ochii baietelului stralucea de bucurie si pe fata lui aparu un zambet .

-Stiam bine ,zise el ,ca Dumnezeu va veni sau va trimite pe cineva ,caci mama niciodata n-a spus minciuni .Dar cat ati intarziat pe drum si cat a trebuit sa va astept !

Prin parculet ,oamenii treceau grabiti .Nimeni nu stia ce bucurie se asternuse in cele doua inimi.Tatal ceresc lucrase la aceasta bucurie ,El,tatal orfanilor.

"El este Tatal orfanilor .Dumnezeu da o familie celor parasiti."(Psalm 68:5-6)

Preluat din samanta buna

Niciun comentariu: