~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 21 octombrie 2009

ADUCERE AMINTE

"Adu-ti aminte de Facatorul tau in zilele tineretii tale ,"(Eclesiastul12:1)
Blase Pascal (1623-16620 fost un copil bonlavicios ,dar precoce .A primit instruire in domeniul matematicii de la tatal sau .Cand tatal a refuzat sa-i dea cartile de geometrie ,ca sa-l determine sa studieze limbile ,baiatul a formulat treizeci si doua dintre postulatele lui Euclid ,fara sale fi cunoscut anterior.

Pascal a devenit cel mai mare matematcian al Frantei In anul 1654 ,cand Biblia a devenit o realitate pentru el ,aceasta a marcat viata sa.El a scris un volum intitulat"Scrisori provinciale"(1656 -1657 ) in care ataca indoielnic cod moral al iezuitilor .

Faimoasele "cugetari "au aparut dupa moartea lui .in aceasta lucrare ,el a pus accent pe coruptia omului si pe puterea rascumparatoare a lui Dumnezeu in Hristos .

Sa nu uitam ca,oricat de sus am urcat treptele ierarhiei sociale ,exista un sfarsit .Depinde de noi daca acest sfarsit va fi un bilant fericit sau o infrangere
rusunoasa .Blaise Pascal ,desi a trait putin ,a avut un bilant fericit al vietii sale.

Secretul a constat in faptul ca la momentil potrivit si-a adus aminte de Creatorul sau,de puterea Sa rascumparatoare prin credinta in Fiul Sau de Cuvantul lui Dumnezeu si de coruptia omului.

Tineri si tinere ,opriti-vao clipa !ACUM este momentul potrivit sa va aduceti aminte de Creatorul vostru .

Preluat din samanta buna

Niciun comentariu: