~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 28 iunie 2024

" DOMNUL PRIVESTE DIN CERURI


 "Inaltati  pe Domnul, impreuna cu mine. Sa laudam cu toti Numele Lui!  Eu am cautat pe Domnul ,si mi-a raspuns: m'a izbavit din toate  temerile mele. Cand iti intorci privirile spre El, te luminezi de bucurie, si nu ti se umple  fata de rusine. Cand striga un nenorocit ,Domnul aude, si-l scapa din toate necazurile lui. (Psalmul 34:3-4-5)

Poate ca nico figura de stil nu prezinta pe Dumnezeu intr-o lumina mai delicata decat atunci cand se coboara de pe tron si vine din ceruri sa implineasca nevoile si sa aline durerile omenirii.

Noi Il iubim, fiindca, atunci cand Sodoma si Gomora s-au umplut de nedreptate, El nu le-a distrus pana cand nu le-a facut o visita personala.

Nu putem  sa ne nu ne varsam inimile inaintea Domnului, care isi apleaca urechea din inaltime si o pune pe buzele pacatosului muribund, a carui inima tanjeste dupa impacare.

Cum putem sa nu Il iubim  cand stim ca El ne  numara  firele de par, ne inseamna carare  si ne randuieste calea?

Acest mare adevar este adus aproape de inimile noastre  mai ales atunci cand ne amintim cat de atent este El, nu doar la interesele temporale ale creaturile Sale, dar si la bunastarea lor spirituala .

Desi intre creatura  limitata si Creatorul nelimitat se afla o mare distanta, exista legaturi care se unesc. Cand plangi, nu te gandi ca Dumnezeu nu vede lacramile, fiindca  "cum se indura un tata de copiii lui, asa se indura Domnul ce cei ce-L iubesc" (Psalmul 103: 13)

Vederea ta este capabila sa miste inima lui Iehova; soapta ta poate sa  plece urechea  Lui spre tine; rugaciunea ta poate sa cheme mana Lui; credinta ta poate sa miste  bratul Sau .

Nu te gandi  ca Dumnezeu sta in inaltime si nu-ti da nicio atentie. Aminteste-ti, ca, oricat de sarac si nevoiasi esti, Domnul se gandeste la tine.

 " Caci  Domnul isi intinde privirile peste tot pamantul, ca sa sprijineasca pe aceia a caror inima este intreaga a Lui" (2 Cronici 16:9). 

Oh, repeta atunci adevarul care niciodat'nu oboseste: "Nimeni nu este ca El, pe cari sufletul meu Il doreste! Domnul,  a carui voce tremura cerul, chiar El  Asa cum este, stie sa se aplece la mine din cer!"{CHARLES H. SPURGEON 

miercuri, 26 iunie 2024

"SANGELE LUI ISUS !"


"Si daca  chemati ca Tata pe Cel ce judeca fara partinire pe fiecare dupa faptele lui, purtati-va cu frica in timpul pribegiei voastre;

 caci stiti ca nu cu lucruri peritoare, cu argint sau cu aur,ati fost rascumparati din felul desert de vietuire, pe care-l mosteniserati de la parintii vostri, ci cu sangele scump al lui Hristos Mielul fara cusur si fara pata. (1Petru 1:17-18-19)

Asezati  la piciorul crucii, vedem cum din mainile si picioarele Sale strapunse curg stropi purpurii de sange. Este sange pretios fiindca are putere de rascumparare si o uimitoare eficacitate. Prin el, pacatele poporului Domnului Hristos sunt iertate.

Pacatosii sunt rascumparati din robia legii. Sunt impacati cu Dumnezeu si facuti una cu El. Sangele Domnului Hristos este scump si datorita puterii sale de curatire; el " ne curateste de oruce pacat(1Ioan 1:7)

" De vor fi pacatele voastre cum este carmazul , se vor face albe ca zapada" (Isaia 1:18) .Prin sangele Domnului Isus, credinciosul este curatit de orice pata: nu-i mai ramane nicio zbarcitura. 

Sangele Sau prietios, care ne face curati, indeparteaza petele nedreptatii si ne ingaduie  sa fim primiti "in Preaiubitul Lui" (Efeseni  1:6) fara sa tina seama de multele ocazii in care ne-am razvrtit impotriva lui Dumnezeu.

Sangele Domnului Hristos este scump si datorita puterii sale de pastrare. In sangele Sau, suntem la adapost de ingerul nimicirii. Aminteste-ti  ca adevaratul motiv pentru care suntem curati este sangele de pe usiorii usii. 

Prin gandul acesta suntem mangaiati in clipele de indoiala, fiindca stim ca Dumnezeu nu se indoieste niciodata . Sangele Domnului Hristos este scump si datorita puterii sale de pastrare . In sangele Sau, suntemla adapost de ingerul nimicirii.

Aminteste-ti  ca adevaratul motiv pentru care suntem crutati este sangele de pe usiorii usii. Prin gandul acesta suntem mangaiati in clipele de indoiala,fiindca stim ca Dumnezeu nu se indoieste niciodata. Sangele Domnului Hristos este scump si prin puterea sa sfintitoare.

Acelasi sange scump care ne indeparteaza pacatele, ne face sa ne nastem din nou si ne conduce la o viata de ascultare si de pazire a poruncilor lui Dumnezeu. Nu exista nicio alta sfintenie mai mare decat cea care curge dine venele Domnului Isus. 

Si in final, sangele Domnului Isus este nespus de scump  fiindca ne da putere sa invingem. Sta scris: "ei  l-au biruit prin sangele Mielului" (Apocalipsa 12:11) Cum ar fi putut astfel? Cel care lupta prin sangele Domnului Isus lupta cu o arma invincibila.

Sangele Domnului Isus! Pacatul moare in prezenta lui lui, moartea nu mai este moarte,  si portile cerului se deschide larg. Sangele Domnului Isus! Vom merge inainte,biruitori spre biruinta, atat timp cat ne incredem in puterea lui!{CHARLES H. SPURGEON }

joi, 20 iunie 2024

"LASATI COPILASII SA VINA LA MINE,SI NU-I 0PRIT."


 "Isus a chemat la El un copilas, l-a pus in mijlocul lor, si le-a zis: "Adevarat va spun ca daca nu va veti intoarce la  Dumnezeu  si nu va veti face ca niste copilasi, cu niciun chip nu veti intra in imparatia cerurilor.(Matei 18: 2-3)

Dragostea Domnului Hristos pentru copii a fost una dinre cele mai frumoase calitati ale vieti Sale, Aceasta a revelat caracterul Lui omenesc. Insa trebuie sa ne amintim si de faptul ca prin aceasta, El si-a descoperit interesul Sau divin pentru copii. 

Domnul Isus a fost foarte nemultumit cand ucenicii Sai i-au mustrat pe cei care ii aduceau pe micuti; ucenicii i-ar fi tiunut pe copii departe ,"Lasati-i sa vina la Mine,si nu-i opriti" , a spus El.

Avem astfel un avertisment  si pentru noi insine, Trebuie sa fim foarte atenti ca niciodata sa nu-i impedicam pe copii sa vina la Domnul Hristos.

O putem face in multe moduri. O putem face daca suntem parinti sau crestini mai in varsta, prin propiul nostru exemplu lumesc. Parintii neconsacrati pot sa-si tina copiii departe de Mantuitorul, chiar si mod neintetionat, prin influienta propiei vieti.

De asemenea,  o putem face pur si simplu prin faptul ca nu facem nimic, permitandu-le sa creasca fara sa le aratam ce este bine; o putem face lasand ca mintile lor sa fie preocupate cu alte lucruri , lasandu-L la o parte pe Domnul Hristos.

Domnul Hristos continua sa ne ceara sa dam la o parte orice piedica din cale, astfel incat copiii sa poata veni la El si, mai mult decat atat, sa facem tot ce putem pentru a-i aduce la El. Trebuie observat ca la Domnul Hristos trebuie sa vina copiii.

Sa presupunem ca ei nu pot intelege " planul mantuiri", ca nu pot cunoaste doctrinele Bisericii sau ca nu in stare sa raspunda la intrebarile grele pe care uneori le punem celor neinteresati . Sa-i tinem atunci departe?

Nu, Domnul Hristos spune: 'Lasati-i  sa vina la Mine." Indiferent cat de putin stiu ei despre calea, nu avem voie sa ridicam niciun fel de bariere ori sa le stabilim standarde  de cunoastere sau experienta. 

Trebuie doar sa avem grija sa nu-i impedicam si sa ii lasam sa vina la El. Dupa aceea , va fi destula vreme si pentru a-i invata.{J.R. Miiler}

marți, 18 iunie 2024

RUGACIUNEA CREDINTEI


 

"Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se aproie de Dumnezeu, trebuie sa creada ca El este ,si ca rasplateste pe cei ce-L cauta.(Evrei 11:6)

Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune veti primi' (Matei 21:22}

Sunt si alte versete in Scriptura care confirma acest fapt.Inainte de toate, nu toate cererile sunt cu adevarat rugaciuni si, prin urmare, nu toate lucrurile cerute vor fi primite.

Apostolul Iacov spune: "Cereti si nu capatati, pentru ca cereti rau, ca sa risipit in placerile voastre." 

Un om cere bani, nu cu scopul de a-i folosi spre slava lui Dumnezeu si pentru binele altora, ci pentu propia glorie si placere.

 Apoi psalmistul spune: "Daca as fi cugetat lucruri nelegiuite in inima mea, nu m-ar fi ascultat Domnul"{Psalmul 66:1}

Cu alte cuvinte, daca cineva tine la un pacat secret din inima sa, in timp ce incearca sa-L slujeasca pe Dumnezeu , nicio rugaciune pe are o aduce nu va fi ascultata, nici nu va primi raspuns. Prin urmare, aici sunt cel putin doua feluri de cereri care nu vor primi raspuns.

Apoi exista si anumite conditii. Una este ca trebuie sa cerem in numele Domnului Cristos. Aceasta presupune ca noi credem ca Cristos este Mantuitorul nostru si ca noi suntem prietenii Sai credinciosi, avand prin urmare, dreptul de a-I folosi Numele.

Aceasta conditie limiteaza promisiunea doar la ucenicii autentici ai lui Cristos. O alta conditie este aceea ca noi sa ramanem in Cristos si cuvintele Sale sa ramana in noi.

Asa dar, exista o "condirie "dubla. Crestinul care urmeaza de la distanta nu se incadreaza in sfera acestei promisiuni.

Apoi, mai exista o alta conditieonare care se aplica tuturor promisiunilor referitoare la rugaciune. Dumnezeu Insusi trebuie sa fie judecatorul lucrurilor pe care le cerem - daca ele sunt cu adevarat binecuvantari pentru noi sau nu.

Pot sa fie lucruri pe care nu le dorim foarte sincer, dar care, ne-ar fi acordate, ne-ar face cel mai mare rau. Este in cazul acesta, Dumnezeu legat de promisiunea, ca sane dea ce ne dorim ferbinte? 

In niciun caz."Domnul da lucruri bune" " El nu lipseste de niciun lucru bun pecei care imbla drept.'(Psalmul 84:10), KJV). 

Insa nu va da nici celor mai drepti lucruri pe care in intelepciunea Sa divina, le vede ca n-ar fi bune. Acest fapt este implicat in fiecare promisiune de felul acesta.{J.R.Miller}

miercuri, 12 iunie 2024

DARUIREA TOTALA A LUI DUMNEZEU FATA DE NOI.


 "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentruca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.  Dumnezeu, in adevar, n'a trimis pe Fiul Sau in lume ca sa judece lumea, ci ca lumea sa fie mantuita prin El.(Ioan 3;16-17)

Mantuirea nu inseamna doar izbavire de pacat sau experienta sfanteniei personale. Mantuirea care vine de la Dumnezeu inseamna sa fiu izbavit intru totul de mine insumi si sa fiu asezat intr-o unire perfecta cu El.

Cand ma gandesc la exprienta mantuireii mele, ma gandesc la faptul ca am fost izbavit de pacat si ca am dobandit o sfintenie personala. Insa mantuirea inseamna mult mai mult decat atat!

Inseamna ca Duhul lui Dumnezeu m-a adus intr-o relatie stransa cu adevarata Persoana a lui Dumnezeu Insusi. Si pe masura ce ma cufund  intr-o predare totala fata de Dumnezeu, devin  fascinat de ceva infinit mai maret decat mine insumi.

A spune ca suntem chemati sa predicam sfintirea inseamna a pierde din vedere lucrul esential. Noi suntem chemati sa Il proclamam pe Isus Hristos (vezi 1 Corinteni 2:2). 

Faptul ca El ne mantuieste din pacat si ne face sfinti este de fapt o parte a efectului daruirii Sale minunate si totale fata de noi.

Daca suntem predati cu adevarat, nu vom fi niciodata constienti  de eforturile noastre de a ramane predati. Intreaga noastra viata va fi absorvita de Cel caruia ne predam. Fereste-te sa vorbesti despre predare daca nu stii nimic despre ea.

De fapt nu, nu vei sti niciodata nimic despre ea pana cand nu vei intelege ca semnficatia  versetului Ioan3:16 este ca Dumnezeu ni S-a daruit pe Sine pe de-a intregul si in mod absolut.

In predarea noastra, trebuie sa ne daruim pe noi insine lui Dumnezeu in acelas mod in care El ni s-a daruit pe Sine- cu desavarsire, neconditionat si fara rezerva. 

Consecintele si imprejurarile ce rezulta din partea noastra nici macar nu vor patrunde vreodata in mintea noastra, deoarece viata noastra va fi intru totul absorvita de El. {OSWALD  CHAMBERS}

sâmbătă, 8 iunie 2024

FOLOSITOR SAU NEPASATOR FATA DE ALTII?


 "Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna. Luati jugul Meu asupra voastra, si invatati de la Mine, caci Eu sunt bland si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastre. Caci jugul Meu este bun,si sarcina Mea este usoara."(Matei 11:28-29-30)

Avem noi nevoie de mai multe argumente decat acestea pentru a deveni mijlocitori - faptul ca Domnul Isus  Hristos "traieste pururi ca sa mijloceasca "(Evrei 7:25) si ca Duhul Sfant "mijloceste pentru sfinti"?

Traim noi intr-o asemenea relatie cu altii incat sa facem lucrarea de mijlocire datorita faptului ca suntem copiii lui Dumnezeu care sunt calauziti de Duhul Sau? Ar trebui sa aruncam o Privire asupra imprejurarilor in care ne aflam in prezent.

Par sa ne copleseasca  situatiile de criza care ne afecteaza pe noi sau pe altii in casa noastra, in afacerea noastra,in tara noastra sau in alta parte? Suntem noi scosi din prezenta lui Dumnezeu si nu mai avem timp de inchinare?

Daca asa stau lucrurile , trebuie sa punem capat unor asemenea lucruri care ne abat atentia de la El si sa ne angrenam untr-o relatie atat de activa cu Dumnezeu, incat relatia noastra cu altii sa fie intretinuta prin lucrarea de mijlocire, unde Dumnezeu Isi infaptuieste minunile ,

Ai grija ca nu cumva sa I-o iei inaintea lui Dumnezeu prin insusi dorinta ta de a face voia Sa. Noi alergam inaintea Lui Intr-o mie si una activitati, devenim atat de impovarati de oameni si de probleme, incat nu ne mai inchinam lui Dumnezeu, si astfel nu mai mijlocim.

Daca vine peste noi o povara impreuna cu presiunea provocata de ea in timp ce ne aflam intr-o atitudine de inchinare, aceasta situatie nu va produce altceva decat o impietrire fata de Dumnezeu si deznadejde in sufletul nostru.

Dumnezeu ne aduce mereu in conctact cu persoane fata  de care nu prezentam niciun fel de interes, iar daca nu suntem inchinare inaintea lui Dumnezeu, tendinta noastra  fireasca este sa fim nepasatori fata de ele.

Le trantim un verset din Scriptura, ca si cum le-am impunge cu o sulita, sau le lasam cate un sfat provoaca negresit o durere nespus de mare inaintea Domnului nostru. Este viata noastra asa cum trebuie sa fie,asa incat sa putem fi partasi la mijlocirea Domnului nostru si a Duhului Sfant .{ OSWALAND CHAMBERS}

luni, 3 iunie 2024

'MANGAIE-I PE CEI CE SUFERA'


 "Binecuvantat sa fie Dumnezeu Tatal Domnului nostru Isus Hristos Parintele indurarilor si Dumnezeul orcariei mangaieri, care ne mangaie in toate necazurile noastre, pentruca prin mangaierea cu care noi insine suntem mangaiati de Dumnezeu, sa putem mangaia pe ceice se afla in necaz.(2Corinteni 1:3-4)

Multe si felurite sunt mijloacele prin care Dumnezeul ne da mangaiere. Uneori , un cuvant  din Sfanta Scriptura ne lumineaza mintea si inima, ca o raza de soare care alunga norii. De asemenea un cuvant rasuna in inima noastra, Si facand lumina in gandurile noastre intunecate.

Alteori, compasiunea aproapelui, un cuvant cald, o dovada de dragoste ne incalzesc sufletul care ni se parea ca sunt singur si parasit de toti, si in aceasta dragoste vedem preinchipuirea a vesnicei dragoste a lui Dumnezeu ce ne inconjoara din clipa nasterii pana in ceasul mortii.

Nu exista amaraciune in care Domnul sa nu picure  macar un strop de alinare. El nu va indeparta deodata durerea de la inima noastra, fiindca avem nevoie de ea si tragem folos de pe urma ei, dar ne-o va usura prezenta Sa.

Sa ne straduim doar sa prindem aceste raze de lumina care patrund in noi si sa nu ne afundam cu totul in suferinta, sa nu ne descurajam pana intr-atat, incat sa nu mai bagam de seama raza de lumina care se strecoara printr enori.

Uneori ne intrebam fara sa vrem: de ce ne trebuie aceasta durere a inimii, care ne loveste intrega fiinta, de ce tot ce alcatuia  fericirea noastra, tot ce ne umple viata, dispare putin cate putin, lasandu-ne singuri si zdrobiti?

Sa alungam din mintea noastra intrebarea aceasta si sa cautam intelesul adanc ale Apostolul;Sa putem mangiem si noi pe cei care se afla in necaz. Oare gandul acesta nu ne poate aduce usurare?

Amarul ar fi de neindurat daca am avea constiita zardaniciei lui; de aceea sa nu intrebam niciodata: De ce?Aceasta scoala a suferintei si a rabdarii, prin care treci acum, are menirea sa aparte, si poate va veni vremea cand Domnulte va invrednici sa-ti mangai fratele suferand cu mangaierea pe care ai dobandit-o prin propria-ti experienta,

Cand inaintea ta se descopera adancul suferintei altuia, vei putea sa-i aduci usurarea prin ceea ce a usurat si marea durere in care te-a lasat Domnul pe tine.

Nesecata este indelunga rabdare a Mantuitorului. El ne rabda cu anii, nu inceteaza sa ne urmareasca pas cu pas,este gata sa ne ierte slabiciunile si abaterile.

In cea mai adanca bezna, pe cea mai spinoasa cale, "Parintele indurarilor si Dumnezeul orcarei mangaieri, care ne mangaie in toate necazurile noastre."Traducere din limba rusa de Adrian Tanasescu-Vlas"