~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 11 octombrie 2021

SA ZIDIM PENTU VESNICIE


"Caci prin har ati fost mantuiti,prin credinta.Si acesta nu vine de la voi;ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte ,ca sa nu se laude nimeni .
"Caci noi suntem lucrarea Lui, si am fost zidit in Hristos Isus pentru faptele bune, pe care le-a pregatit Dumnezeu mai dinainte, ca sa umblam in ele. (Efeseni 2:8-9,10)
 
Domnul nostru nu Se referea aici la niste costuri pe care trebuie sa le calculam noi, ci la niste costuri pe care deja le-a calculat El

Costurile au fost cei trezeci de ani petrecuti in Nazaret, cei trei ani de popularitate, scandal si ura, agonia de neinchipuit pe care a trait-o in gradina Ghetismani si atacul asupra Lui la Calvar - pivotul in jurul caruia se invart timpul si vesnicia.

Isus Hristos a facut calculul.Oamenii nu vor rade in cele din urma de El,spunand:"Omul acesta a inceput sa zideasca si n-a putut ispravi" (Luca 14:30)

Conditiile uceniciei prezentate de Domnul nostru in versetele 26,27, si 33 inseamna ca oamenii pe care ii va folosi El in marile Sale lucrari de zidire sunt cei in care El a facut totul.

Daca vine cineva la Mine,si nu uraste pe tatal sau ,pe mama sa, pe nevasta sa, nu poate fi ucenicul Meu "Luca 14: 26)

Versetul acesta ne invata ca singurii oameni pe care ii va folosi Domnul nostru in lucrarile Sale de zidire sunt cei care Il iubesc in mod personal, cu infocare si cu mare devotament 

- cei care au fata de El o dragoste ce depaseste cu mult oricare dintre cele mai apropiate relatii de pe pamant Conditiile sunt stricte, dar sunt glorioase.

Tot ce zidim noi va fi examinat de Dumnezeu. Atunci cand Dumnezeu ne examineaza prin focul Sau cercetator si perificator, va constata El ca am zidit proiecte propii pe temelia asezata de Isus (zi 1Corinteni 3: 10- 15)?

Traim intr-o vreme in care sunt intreprinse proiecte spectaculoase, o vreme in care incercam sa lucram pentru Dumnezeu, si tocmai aici se afla capcana.

Profund vorbind, noi nu putem niciodata sa lucram pentru Dumnezeu. Isus in calitate de Mester-Zidar,ne ia in stapanire, astfel incat sa ne pota dirija si conduce in mod absolut pentru lucrarile Sale 

si proiectele Sale de zidire; si nimeni nu are niciun drept sa ceara unde anume sa fie repartizat sa lucreze.{OSWALD  CHAMBERS}

Niciun comentariu: