~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 8 februarie 2021

URCA, PRIETENE, PE UN MUNTE INALT

 
                                          "Suie-te pe un munte inalt"  (Isaia 40:9)

"Sa puteti pricepe impreuna cu toti sfintii, care este largimea, lungimea, adancimea si inaltimea; si sa cunoasteti dragostea lui Hristos, care intrece orice cunostinta, ca sa ajungeti plini de toata plinatatea lui Dumnezeu. Iar a Celui ce, prin puterea care lucreaza in noi, poate sa faca nespus mai mult decat cerem sau gandim noi. (Efeseni 3:18-19,20)

Cunoasterea noastra despre Cristos seamana cumva cu escaladarea unuia dintre muntii Wales. Cand il privesti de la poalele, ti se pare o nimica toata: muntele este insa de doua ori ma inalt.

Daca iti petreci toata viata pe vale, nu vei vedea de cat paraiele care coboara in cascade la picioarele muntelui.

Urca-te pe primul damb care iti este la indemana si vei vedea toata valea intinsa la picioarele tale. Urca mai sus si  vei vedea intreg tinutul intr-o priveliste care iti va bucura sufletul.

Urca inca si mai sus si scena se va mai largi, pana cand vei ajunge in varf si vei vede estul, vestul nordul si sudul; intreaga Anglie se va intinde la picioarele tale.

Colo vei vedea o padure dintr-un tinut indepartat, poate la doua sute de kilometri si dincolo marea,si mai incolo serpuirea agitata a unui rau si coloanele de fum dintr-un mare oras, sau catargele corabiilor odihnindu-se in port.

Toate lucrurile acestea te vor incanta si iti vei spune: "nu mi-am imaginat niciodata ca as putea vedea atatea minunatii de aici".

Viata crestinului este la fel. Cand primim credinta in Christos, Il vedem foarte putin. Dar cu cat urcam mai sus, cu atat vedem mai mult din frumusetea Lui.

Insa cine ar putea spune ca am ajuns la varf?  Cine a cunoscut toate inaltimile si adancimile iubirii "lui Christos, care intrece orice cunostinta"(Efeseni 3:19)

Batranul Pavel, albit de vreme si de necazuri, tremurand in temnitile Romei, a avut dreptate sa spuna: "stiu in cine am crezut" (2 Timotei 1:12), fiindca, pentru el, fiecare experienta a fost ca urcarea unei culmi,

Fiecare incercare a insemnat o escaladare, iar moartea l-a condus chiar in varf, de unde a vazut toata credinciosia si dragostea Celui caruia ii incredintase sufletul. Urca, prietene, pe un munte inalt!

{CHARLES SPURGEON}

Niciun comentariu: