~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 15 februarie 2021

"STAI PE LOC"


 " Stati pe loc, si veti vedea izbavirea pe care v-o va Domnul in ziua aceasta. (Exod 14:13)

Acest verset contine porunca lui Dumnezeu pentru mine ca credincios pentru acele perioade in care ma confrunct cu situatii cumplite si dificultati extraordinare.

Ce trebuie sa fac eu cand nu ma pot retrage nici nu pot merge inainte si calea mea este blocata si la dreapta si la stanga?

Cuvantul Stapanului pentru mine este: "Stai pe loc". Si cel mai bun lucru pe care-l pot face in momentele acelea este sa ascult numai de cuvantul Stapanului meu, pentru ca altii vor veni la mine cu sugestiile lor si cu sfaturile lor rele.

Disperarea va veni, soptind: "Renunta - nu te impotrivi". Dar chiar si-n cele mai grele timpuri, Dumnezeu ma va face sa fiu vesel si curajos, bucurandu-ma in dragostea si credinciosia Lui.

Lasitatea va veni si va spune: "trebie sa te intorci la caile de actiune ale lumii. Este prea greu pentru tine sa continui sa traiesti viata de crestin. 

Renunta la principiile tale". Insa oricat de mult m-ar presa Satan sa urmez calea lui, nu pot, pentru ca sunt un copil al lui Dumnezeu.

Hotararea divina a Domnului mi-a poruncit sa merg " din putere in putere"(Psalmul 84:7). De aceea, asa voi face, si nici moarte, nici iadul nu ma vor intoarce de pe calea mea. 

Si daca pentru o perioada El imi spune sa "stau pe loc", voi admite aceasta ca un timp de reinnoire a puteri mele pentru pasii mai mari din viitor.

Nerabdarea va veni, tipand: "Scoala-te, fa ceva! Sa "tai pe loc" si sa astepti este pura trandavie". De ce sa ma gandesc ca trebuie sa fac ceva acum in loc sa privesc la Domnul? El nu numai ca va face ceva-El va face totul.

Aroganta va veni, mandrindu-se: "Daca marea iti blocheaza calea, arunca-te in ea si asteapta un miracol" Insa adevarata credinta nu asculta niciodata de aroganta, de nerabdare, de lasitate sau de disperare, ci Il aude numai pe Dumnezeu, spunand: Stai pe loc." Si atunci ramane pe loc neclintita ca o stanca.

"Stai pe loc". Trebuie sa iau postura unuia care sta pe loc, gata de actiune, asteptand alte oridine si asteptand vesel si rabdator glasul Conducatorului.

Nu va trece mult si Dumnezeu imi va spune, la fel de clar cum i-a spus si lui Moise sa transmita copiilor lui Israel: "Sa porneasca inainte" (Exod14:15) ....{Chares H. Spurgeon} 

In perioade de nesiguranta- asteapta. Daca ai vreo indoala -asteapta, nu te sforta sa intri in actiune. Daca simti vreo retinere in duhul tau, nu porni impotriva ei- asteapta pana se elibereaza calea.{Izvoare in Desert}

Niciun comentariu: