~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 13 iunie 2020

LOCURI DE ODIHNA


























"Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna. Luati jugul Meu asupra voastra,
si invatati de la Mine, caci Eu sunt bland si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastre. Caci jugul Meu este bun, si sarcina Mea este usoara.(Matei 11:28-29,30)

Cat de mult se gandeste Domnul Isus la binele ucenicilor Sai! El nu vrea sa-i istoveasca. Se ingrijeste de perioade si locuri de odihna pentru ei pe tot parcursul drumului.

Unul dintre aceste "locuri de odihna " este noaptea care vine dupa fiecare zi de truda. Atunci rezervoarele noastre de viata sunt realimentate Un alt loc de odihna este ziua de Duminica,dupa saptamana plina de batalii si conflicte apasatoare.

Atunci trebuie sa cautam reinnoirea vietii noastre spirituale prin comuniune cu Dumnezeu, stand la pieptul Domnului nostru. Cina Domnului este un alt loc de odihna .

Stapanul ne conduce in odaia de sus, ca sa stam cu El la masa Lui, ca sa ne desfatam sufletele cu bogatiile iubirii si ale harului Sau.

Mai sunt multe alte locuri linistite in care ne invita Domnul nostru ca sa fim singuri cu El si sa ne odihnim putin - placutele ore de rugaciune , singuri sau in casa lui Dumnezeu; comuniunea cu prietenii; orele sacre pe care le petrecem bucurandu-ne in familie.

Uneori Stapanul ne cheama sa ne odihnim putin intr-o camera de suferinta, departe de galagia si incordarea lumii ocupate.

Atunci se poate sa avem parte de durere sau suferinta si, pentru trupul nostru, nu este odihna; insa sufletele se odihnesc si invatam lectii pe care niciodata nu le-am fi invatat in mijlocul trudei agitate a vietii.

Un lucru privitor la aceasta" odihna" la care ne Cheama Domnul Isus este faptul ca ni se cere sa ne odihnim cu El. El nu spune niciodata :"Duceti-va la o parte si odihniti-va", ci cuvantul Sau intotdeauna este: "Veniti singuri la o parte."

Odihna inseamna  intotdeauna sa fii cu El. Prezenta Lui iubitoare este ceea ce ne da fericita stare de odihna. Nu are loc o adevarata improspatare a sufletului pentru noi nicaieri, nici chiar in cele mai sacre randuieli lasate de Domnul daca nu-L gasim acolo pe El.

A sta la pieptul Sau atunci cand suntem obositi , tristi sau plini de cainta - aceasta este ceea ce ne da odihna.  Odihhna fara Domnul Cristos nu aduce nici o inviorare.

Deci ,trebuie sa fim siguri ca mergem la o parte cu Stapanul.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: