~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 16 aprilie 2018

PREZENTA LUI DUMNEZEU CU NOI




















" Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, Parintele indurarilor si Dumnezeul orcarei mangaieri, care ne mangaie in toate necazurilor noastre,pentruca ,prin mangaierea cu care noi suntem mangaiati de Dumnezeu ,sa putem mangaia pe ceice se afla in vreun necaz!
(2 Corinteni 1 :3-4)

Iubirea lui Dumnezeu este inepuizabila, gratia Sa e totdeauna suficienta. Dar aceasta nu e totul. El este cu noi in necazurile noastre. El nu Se multumeste sa ne trimita gratia Sa din cer ca sa facem fata incercarile noastre, ci vine El Insusi sa ne ajuta. El zice: "Nu te teme...caci Eu Insumi te voi ajuta". (Isaia 41:14)

In Isaia 43:2, Dumnezeu  spune : " Cand vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine; cand vei trece prin  rauri, ele nu te vor acoperi; daca vei trece prin foc, nu te va arde ; si flacarea nu te va cuprinde"Isaia 43:2)
Dumnezeu ne promite ca va fi cu noi in necazurile si suferintele noastre. El nu ne va cruta nici de apele incercarii, nici de focul adversitatii, dar va merge prin ele impreuna cu noi.

Chiar daca El aduce apele si focul in viata noastra, trece prin ele impreuna cu noi.Majoritate promisiunilor lui Dumnezeu de a fi cu noi au fost facute initial natiunii lui Iuda in vremea declinului sau spiritual.Prin intermediul profetilor Sai,

Dumnezeu Si-a avertizat fara incetare poporul cu promisiuni minunate despre faptul ca El va fi cu ei. Dumnezeu Si-a judecat poporul dar nu la parasit. Chiar si cand i-a judecat, El era cu ei,dupa cum afirma Isaia : In toate suferitile lor si El a suferit.(Isaia 63:9)

Oricare ar fi cauza incercarilor noastre,Dumnezeu trece prin ele impreuna cu noi."te voi intari si te voi ajuta,te voi sustine cu dreapta Mea triumfatoare "(Isaia 41 :10) Adesea, chiar in mijlocul incercarilor ,vom experimenta manifestarile celei mai minunate ale iubirii Sale.

Asa cum a zis Paul in 2 Corinteni 1:5: "Dupa cum suferintele lui Cristos se revarsa in viata noastra, tot asa se revarsa prin Cristos si mangaierea noastra"(2 Corinteni 1:5)...
Indiferent cum ne-am privi incercarile, vom gasi ca gratia si iubirea lui Dumnezeu sunt suficiente.
Nimic nu ne desparte de iubirea Lui.{Jerry Bridges}

Niciun comentariu: