~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 18 septembrie 2017

SECRETUL DOMNULUI





















"Prietenia Domnului este pentru cei ce se tem de El, si legamantul facut cu El le da invatatura.(Psalmul 25 :14)

Care este semnul ca cineva iti este prieten? Faptul ca iti spune intristarile lui secrete? Nu, ci acela care-ti spune bucuriile lui secrete.Multi iti vor impartasi intristarile lor secrete, dar semnul decisiv al intimitatii este impartasirea bucuriilor secrete.

L-am lasat vreodata pe Dumnezeu sa ne spuna vreuna dintre bucuriile Lui sau noi Ii spunem mereu despre secretele noastre,astfel incat nu-I lasam si Lui loc sa ne vorbeasca ?

La inceputul vietii noastre crestine suntem plini de cereri catre Dumnezeu;apoi descoperim ca El vrea sa stabileasca o relatie intre noi si El Insusi ,sa ne ajute sa cunoastem planurile Lui.

Suntem noi atat de prinsi de ideea Domnului Isus Cristos despre rugaciune - "Facase voia Ta" (Matei 6:10) - ,incat intelegem secretele lui Dumnezeu?

Lucrurile care fac ca Dumnezeu sa ne fie atat de drag nu sunt in primul rand marele Lui binecuvantari,ci lucrurile mici ,deoarece ele arata intimitatea Lui uimitoare cu noi;El cunoaste fiecare detaliu al vietii noastre personale.....Aceluia Domnul ii arata calea pe care trebuie s-o aleaga"(Psalmul 25:12).
La inceput vrem sa fim constienti ca Dumnezeu ne conduce ; apoi pe masura ce inaintam pe cale,traim atat de mult cu cunostiinta prezentei Lui,incat nu mai avem nevoie sa-L intrebam care este voia Lui,incat nu ne trce prin gand sa alegem o alta cale.

Daca suntem mantuiti si sfintiti,Dumnezeu ne calauzeste prin alegerile noastre obisnuite;iar daca vom alege ceva ce El nu vrea,Dumnezeu va interveni ,dandu-ne un sentiment de indoiala sau retinere,la care noi trebuie sa fim atenti.

Cand apare indoiala ,opreste imediat.Nu sta niciodata pe ganduri: " Ma intreb de ce nu pot...?"Dumnezeu ne invata  ce sa alegem,adica El ne calauzeste judecata sanatoasa si atunci noi nu mai stam in calea Duhului Sau intreband mereu :"Acum Doamne care este voia Ta?"{Oswald Chambers}


Niciun comentariu: