~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 23 septembrie 2017

BILLY SI CAPUL DE PASTE





























"Cereti ,si vi se va da; cautati si veti gasi;bateti, si vi se va deschide. caci ori si cine cere,capata; cine 
cauta gaseste; si cine bate ,i se deschide.
Deci,voi , care sunteti rai, stiti sa dati daruri bune copiilor vostri, cu cat mai mult Tatal vostru, care este in ceruri,va va da lucruri bune celor ce I le cer!(Matei 6:7-8,11)

Billy se intorcea spre casa ganditor. Povestirea pe care o auzise la scoala duminicala era intr-adevat interesanta. Din povestire ,Billy retinuse ca trebuia platita o taxa si Domnul Isus i-a spus lui Petru sa mearag la mare,sa arunce undita si va prinde un peste, in gura caruia se va gasai banul necesar.
Petru a ascultat fara sovaire si lucrurile s-au untamplat intocmai cum spusese Domnul.(Matei 17 :24 -27)

Mama lui Billy era o vaduva foarte saraca.Billy s-a tot gandit in mintea sa de copil si i s-a parut normal ca Domnul sa o ajute pe mama lui. De atunci inainte, Billy s-a rugat si a pus departe orice banut pana a strans cinci franci. Cu acesti bani,Billy merse la magazin.

"Cu ce te pot ajuta?"intreaba vanzatorul - "As dori un peste mare",zise Billy.- "Un peste mare costa mai mult de cinci franci." - "Atunci dati-mi un cap de peste ."

Vanzatorul cauta un cap mare de peste, pe care il inveli intr-un ziar. Plin de incredere ,Billy merse bucuros spre casa si in pragul casei zise: "Mama,uite ce am cumparat."-"Dar de ce? - "Pentru ca sa avem cu ce sa platim datoriile"Pentru ca asa s-a intamplat si cu Petru."

Mama si baiatul au deschis gura pestelui ,dar n-au gasit nimic.Dezamagit, Billy s-a pus pe pat plangand pana a adormit. Intre timp , mama se uita in graba prin ziarul in care fusese  invelit capul de peste.

Mare i-a fost mirarea sa-si vada numele intr-un anunt scris de notar. Deoarece notarul nu cunostea adresa mamei lui Billy, daduse acel anunt in ziar. Acolo era scris ca trebuia sa ia legatura cu notarul in legatura cu o mostenire.

Una din prietenelemamei lasase prin testament o frumoasa mostenire in bani. Cand Billy afla vestea frumoasa, fata i se lumina.
-Asa deci Domnul Isus mi-a ascultat rugaciunea Fara capul de peste nu am fi aflat niciodata despre acesti bani.

Aceasta povestire adevarata ne arata cum Dumnezeu raspunde la o rugacine facuta cu credinta. Chiar daca nu intotdeauna lucrurile se desfasoara ca in intamplarea descrisa aici,sa nu uitam ca intotdeauna Dumnezeu asculta rugaciunea facuta cu credinta.

Partea noastra este sa ne incredintam viata in mana Domnului si El va lucra asa cum considera ca este de folos pentru binele vremelnic si vesnic.{Samanta buna}

Niciun comentariu: