~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 5 noiembrie 2016

PREZENTA LUI DUMNEZEU




















Acum, daca am capatat trecere inaintea Ta,arata-mi caile Tale;atunci te voi cunoaste, si voi avea trecere inaintea Ta. gandeste-Te ca neamul acesta este poporul Tau!" Domnul a raspuns: "Voi merge Eu insumi cu tine, si-ti voi da odihna.")

Exista anumiti oameni din care ne extragem taria doar "roind" in jurul lor. Simpla lor prezenta si prespectiva asupra vietii ne fac sa ne simtim mai bine. Dar si acesti oameni, cand doresc sa se simta inaltati si intariti, trebuie sa petreaca timp in prezenta lui Dumnezeu.

Stand in prezenta Sa e ca si cum am sta intr-o camera al carei aer e minunat inmiresmat. Daca stam acolo suficient de mult, cand vom pleca vom purta cu noi mireasma, in haine, in par si chiar pe piele.

Moise a fost un om al rugaciuni .A petrecut mult timp in tovarasia lui Dumnezeu.Stia ca fara prezenta lui Dumnezeu nu valora doi bani. Iti poti imagina ce inseamna sa fii zilnic responsabil de buna starea a doua milioane de oameni;sa-i scoti dintr-o tara si sa-i muti in alta-pe jos?

Este o sarcina mult peste puterea imaginatiei noastre! Si ca si cum asta n-ar fi fost de ajuns,majoritatea isi petreceau timpul bombanind nemultumiti de viata si de Moise. Aceasta situatie era ideala pentru a-ti pierde calmul; Dumnezeu i-a spus:" Voi merge Eu insumi cu tine si iti voi da odihna."

Ai inteles ideea? Prezenta Lui iti poate aduce pacea in orice situatie, chiar si intr-un loc de munca dificil sau intr-un camin furtunos aproape tot timpul.

Prezenta Lui iti poate da putere sa actionezi iubitor in fata abuzului si calm in fata presiunilor; sa schimbi in bine fara o multime de cuvinte si,in final sa te simti bine referitor la modul in care ai rezolvat lucrurile.In prezentalui Dumnezeu.

Altii stiu sa mediteze fara a scrie sau a spune un cuvant. Altii vin "...cu veselie inaintea Lui. (Psalmul 100:2) Este important sa nu urmezi o anumita metoda si sa descoperi pe cea care functioneaza pentru tine. Cauta o abordare care sa-ti linisteasca mintea turata la maximum, sa-ti inmoaie inima, astfel incat sa-L auzi pe Dumnezeu vorbind! ( Bob GASS )

Un comentariu:

geluu spunea...

Iubi-Te-voi Doamne, vârtutea mea. Domnul este întărirea mea şi scăparea mea şi izbăvitorul meu,
Dumnezeul meu, ajutorul meu şi voi nădăjdui spre Dânsul,
Apărătorul meu şi puterea mântuirii mele şi sprijinitorul meu.
(Psalmul 17:1-3)
Dumnezeu, Cel ce mă încinge cu putere, şi a pus fără prihană calea mea.
Cel ce face picioarele mele ca ale cerbului şi peste cele înalte mă pune.
Şi pe vrăjmaşii mei i-ai făcut să fugă, iar pe cei ce mă urăsc pe mine i-ai nimicit.
Strigat-au către Domnul, şi nu era cel ce mântuieşte; şi nu i-a auzit pe ei.
(Psalmul 17)