~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 18 noiembrie 2016

"SUNTEM BINE INCREDINTATI"






















"Caci sunt bine incredintat ca nici moartea,nici viata, nici ingerii,nici stapanirile ,nici puterile ,nici lucrurile de acum,nici cele viitoare ,nici inaltimea, nici adancimea , nici o alta faptura nu vor fi in stare sa ne desparta de dragostea lui Dumnezeu,care este in Hristos Isus Domnul nostru." (Romani 8:38-39)

Le merge numele celor credinciosi ca nu prea stiu multe. Si este adevarat, nu stim de toate, dar, ceea ce stim, stim prin Duhul Sfant, din Cuvantul lui Dumnezeu. Este o stiinta care ne face fericiti, stiinta pe care, daca nu o are cineva, piere pe veci.

Asa ca nu ne laudam cu ce stim noi de la noi, ci din Cuvantul lui Dumnezeu.Aici avem cuvantul "stim" legat de unele adevaruri de seama. Si voi cauta sa arat cateva din aceste locuri in care se arata ca "stim" in mod sigur.

Ce stim noi? Stim ca Dumnezeu conduce toate si ca omul nu este lasat orb, ca sa umble in intuneric si sa nu stie pe ce cale se gaseste. Stim ca Dumnezeu conduce toate, chiar daca nu pricepem prea mult; nu este oarba intamplarea care-l lasa pe fiecare sa-si inchipuie cum si ce vrea.

Dumnezeu este Cel care conduce prin providenta Sa, prin purtare Sa de grija; si am fost invatati sa ne uitam la pasari,la crinii campului. O pasare de pe gard nu cade fara voia si stirea lui Dumnezeu; florile infloresc , toate randuite de Cel Preainalt cu un anumit scop.

Stim ca Dumnezeu a facut un plan si, potrivit acestuia, trebuia sa trimita in lume pe Fiul Sau; stim ca a trimis profeti ca sa vesteasca planul lui Dumnezeu si venirea Mantuitorului, si Domnul Isus a venit si a implinit acest plan in amanuntime. El nu ne-a lasat in necunostinta. De asemenea stim, in mod sigur, ca Dumnezeu ne iubeste pe fiecare in parte.

Acest adevar este scris pe inima noastra, Nimeni nu poate sa stearga ce este scris acolo. Dumnezeu ne iubeste sau mai bine zis, Dumnezeu ma iubeste. Sa nu ne amestecam cu marea multime. Noi stim trecutul, stim prezentul stim viitorul . Ei, cum asta? Ar trebui sa aveti un cap foarte mare ca sa incapa atata stiinta. Nu un cap mare, ci o inima mare, ca sa patrunda adevarurile pe care Dumnezeu le arata.

Ce stim despre TRECUT? Trecutul este sters , pacatele celui credincios au fost ispasite; stim sigur acest adevar. Nu este nici unul macar intre noi care sa poata spune: eu nu stiu sigur daca sunt sau nu sunt impacat cu Dumnezeu.

Avem adevarul acesta scump: sangele lui Isus Hristos ne curateste de orice pacat. "Stim ca am trecut din moarte la viata fiindca iubim pe frati"(1Ioan 3:14) Acesta este un aspect de experienta si face parte din trecutul nostru .Avem fiecare un timp cand am auzit chemarea lui Dumnezeu si cand am inteles-o ,aceea de a-l urma pe Domnul Hristos. (T.P.)

Niciun comentariu: