~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 29 noiembrie 2015

"INCREDE-TE IN EL IN TOATE TIMPURILE"





















"Adevaratii inchinatori se vor inchina Tatalui in duh si in adevar; pentru ca si Tatal cauta astfel de inchinatori.(Ioan 4:23)

Este imposibil ca cineva sa aiba o legatura vie cu Dumnezeu, in realitatea vietii de credinta,si totodata sa nu aiba inima atrasa spre adevarata inchinare! Adevaratul devotament este caracterizat fara incetare de duhul de inchinare.

Doar credinta este aceea care Ii ofera lui Dumnezeu adevaratul Sau loc si doar ea nu-L impedica pe Dumnezeu sa Se manifeste in propia Sa glorie.

In consecinta ,in timp ce credinta se bucura de nenumarate ocazii de a intelege ceea ce este Dumnezeu pentru toti cei care se incred in El, tot ea se bucura si de faptul ca fiecare noua ocazie de a
de a intelege da nastere unei inchinari mereu proaspete.

In felul acesta ii slujeste credinta vie duhului de inchinare;iar duhul de inchinare este, la randul sau ,mijlocul prin care ea se manifesta.

Cu cat ne vom increde mai mult in Dumnezeu ,cu atat Il vom cunoaste mai mult, iar cu cat Il vom cunoaste mai mult, cu atat Il vom lauda mai mult, ne vom inchina Lui mai mult.

Suntem prea putin constienti de cat de mult pierdem din cauza lipsei de incredere simpla in Dumnezeu. Necredinta intotdeauna impiedica manifistarea puterii si a bunatatii divine (Matei 13.58).
Aceasta o putem constata in experenta noastra practica de zi cu zi .

Dumnezeu nu se va descoperi pe Sine Insusi daca prespetiva noastra este intunecata de necredinta.Este imposibil ca Dumnezeu si faptura sa poata forma impreuna obiectul increderii sufletului. Acest Obiect trebuie sa fie doar Dumnezeu ,de la un capat la celalalt .

"Dar tu suflete al meu , odihnestete in pace in Dumnezeu ,pentru ca de la El vine ce astept.Numai El este stanca mea si mantuirea mea...Increde-te in El in toate timpurile ."(Paslmul 62;5-8)

Aceasta este adevaratul devotament,iar sufletul care cucereste in mod real acest teren al adevaratei dedicari va fi imbracat intotdeauna cu un duh de inchinare.

Credinta totdeauna se sprijina pe Dumnezeu;Dumnezeu se descopera credintei;iar credinta raspunde intr-un duh de lauda si adorare.Nimic nu poate fi mai simplu! {C.H.Machintosh}

Niciun comentariu: