~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 16 august 2014

COMPLEXUL LUI ILIE


















"Ilie a sezut jos sub un ienupar si dorea sa moara ,zicand :"Destul " (1 Regi 19:4)

Concertul este in plina desfasurare .Dirijorul da din bagheta cu zel si entuziasm .Deodata ,un membru al orchestrei se ridica si se apropie de el .Este omul care canta la triunghi .Ii sopteste :"Aveti ceva impotriva daca plec acasa? Partea mea s-a terminat".

Este ridicol ,nu-i asa ?El e membru al orchestrei si ar ttrebui sa astepte pana la terminarea concertului .Prezenta sa adauga tenta necesara pentru ca orchestra  sa arate intreaga .I-ar deranja si i-ar intrerupe pe ceilalti daca cineva ar pleca dupa ce si-a terminat partea din partitura.

Uneori ,cei mai in varsta se simt ca si cantaretul la triunghi .Cred ca ei si-au terminat partea lor si si-au implinit scopul .La fel ca si Ilie ,recurg la autocompatimire si ar dori ca Domnul sa-i ia acasa in cer.

Cu toate acestea ,fie ca stiu sau nu ,ei sunt inca o parte semnificativa din "orchestra vietii", prin insusi faptul ca sunt aici .Multi crestini au fost incurajati de rabdare,intelepciunea si miljocirile celor batrani care-L iubesc pe Domnul.

Numai eternitatea va scoate la lumina intregul impact al contributiei lor spirituale .Acesti servitori ai Domnului au multe de facut pentru gloria lui Dumnezeu .Ei sunt foarte importanti ,pentru ca astfel El nu i-ar lasa printe noi.

Crestine ,poate crezi ca lucrul tau aici jos s-a terminat .Nu te lasa coplesit de complexul
 autocompatimirie al lui Ilie si de dorinta de a muri .Gandeste-te numai la influienta pe care o ai asupra altora .Inca ai impact asupra lor. ~H.G.B.~

Niciun comentariu: