~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 26 iulie 2014

CREDINTA SI PLANIFICAREA MINUTIOASA


















Prin intelepciune se inalta o casa,si prin pricepere se intareste ;prin stiinta se umplu camarile ei de toate bunatatile de pret si placute.Un om intelept este plin de putere,si cel priceput isi oteleste vlaga.(Proverbe24:3-4,5)

Trebuie sa existe un echilibru intre credinta si planificarea atenta.Totusi,discuta cu anumiti crestini si poate vei gandi altfel .De pilda ,discuta cu cei care nu au serviciu si iti vor spune;"Astept ca Domnul sa-mi dea un loc de munca".

Nu e nimic rau in asta ,dar ti-ai desavarsit pregatirea profesionala necesara?Si unde ti-ai depus CV-urile?Poate spui :"Nu merg in directia asta,eu Il astept pe Dumnezeu."Chiar asa? Atunci nu te supara daca vei suferi de foame pentru o vreme .

In aceasta situatie se aplica vechiul motto al soldatilor din timpul razboaielor revolutionare :"Increde-te in Dumnezeu ,dar nu-ti uda praful de pusca!" "Incredintiaza-ti viata in mana lui Dumnezeu,dar fii pregatit .Trebuie sa faci tot ce poti pentru a te pregati,intelegand ca favorul de care ai nevoie vine de la Domnul.

A umbla prin credinta nu inseamna a inceta sa mai gandesti,sa-ti faci planuri,sa primesti sfaturi si sa te auto-corectezi.Si cu siguranta nu inseamna sa devii lenes sau apatic.Ce distorsionare a credintei biblice!

Increde-te in Dumnezeu in privinta finantelor tale,,dar"nu-ti fa praf bugetul"Incredete in Dumnezeu in privinta sigurantei tale in masana,dar nu lua curba cu ochii inchisi ." Increde-te in Dumnezeu in privinta sanatatii tale ,dar nu fuma ca o locomotiva,nu sta treaz toata noaptea si nu trai numai cu biscuiti si bauturi acidulate.

A te purta ca un nebun ,asteptand ca Dumnezeu sa te scape cand dai de bucluc nu inseamna credinta,ci ingamfare.Intelepciunea spune sa faci tot ce poti,apoi sa te increzi in Dumnezeu sa faca ceea ce tu nu poti.Credinta si planificarea minutioasa merg mana in mana .Intotdeauna a fost si va fi asa! ~Bob GASS~

Niciun comentariu: