~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 30 martie 2014

SA PRIVIM TINTA LA HRISTOS

"Pentru ca la aceasta ati fost chemati ;pentru ca si Hristos a suferit pentru voi ,lasandu-va un model ,ca sa calcati pe urmele Lui:El,care n-a facut pacat ,nici nu s-a gasit viclenie in gura Lui; care, fiind insultat ,nu raspundea cu insulta; suferind,nu amenita ,ci Se incredinta pe Sine Celui care judeca drept.(1Petru2:21-23)

Pentru a vedea caracteristicile sau trasaturile morale ale vietii noi pe care o avem ,trebuie sa patrundem misterul pretios al vietii lui Hristos ca Om,pe acest pamant.Trebuie sa urmarim caile Sale si sa luam seama la felul si la duhul in care El a trecut prin toate circumstantele vietii Sale de pe pamant.

El a fost un copil supus parintilor Sai ;a crescut in intelepciune si in statura facand tot ce era placut inaintea lui Dumnezeu si a oamenilor.El era Robul lui Dumnezeu -in toate lucrurile credincios,smerit si ascultator ,supus si dependent ,cautand interesele lui Dumnezeu.

El era un prieten placut ,iubitor ,si plin de compasiune ,intotdeauna gata sa consoleze in necazuri ,sa hraneasca pe cei flamanzi sau sa vindece pe cei bonlavi .Aceasta este pe scurt gloria Sa morala.

Dar cine poate fi la fel ca El?Raspunsul este aceasta :Sa privim tinta la Hristos ,Modelul nostru ,pe urmele Caruia trebuie sa umblam !

Trasaturile vietii noastre trebuie sa fie chiar acelea care au stralucit in viata Sa pe pamant .Este un adevar solemn ca, in ce ne priveste in ochii lui Dumnezeu nimic nu are valoare in afara vietii lui Hristos din noi .Tot ceea ce nu reprezinta rodul direct al acestei vieti este este lipsit de orice valoare inaintea lui Dumnezeu.

Dar chiar si cea mai slaba expresie a aestei vieti este o mireasma placuta inaintea Lui Pe de alta parte ,cele mai mari eforturi ale firii religioase ,cele mai mari sacrificii,cele mai somptuase cermonii nu sunt decat"fapte moarte" in ochii lui Dumnezeu;Religiozitatea este un lucru cu totul diferit de crestinism.~C.H.Mackintosh~


2 comentarii:

Ellie spunea...

Multumesc pentru frumoasa amintire sa privim la Domnul Isus. Numai El poate sa ne indrume pe o cale placuta Lui.

Domnul Isus sa ne ajute sa calcam pe urmele Lui... placute inaintea Tatalui...

Ce mare binecuvantare si fericire ca Tatal a avut mila de noi... si ca Domnul Isus ne-a iertat... iubindune pana la capat.

Iti doresc o zi binecuvantata si plina de har!

Speranta spunea...

Domnul Isus este Modelul nostru ,
pe urmele Lui trebuie sa umblam!

"Cine zice ca ramane in El,trebuie sa traiasca si el cum a trait Isus."

Multumesc mult pentru vizita ...

O zi plina de har iti doresc!