~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 29 ianuarie 2014

IN GRADINA GHETSIMANI

" Atunci Isus a venit cu intr-un loc numit Ghetsiman si...a inceput sa Se intriteze si sa Se tulbure adanc.Atunci El le-a spus:"Sufletul Meu este foarte intristat ,pana la Moarte".~Matei 26:3638~

Putine scene exista in Scriptura la fel de sfinte si de impresionata pentru inima credinciosului precum cea prezentata in gradina Ghetsimani .Sa meditam cu reverenta la scena pe care o avem inainte in acest pasaj.

Ghetsimani este un cuvant aramaic care inseamna "teasc de ulei"si care descrie cu siguranta presiunea de nedescris care era asupra Domnului Isus si care a avut consecinte atat de benifice pentru noi.

O intristare adanca si o tulburare coplesitoare au venit asupra Domnului in Ghetsimani .Putem contepla ,dar nu putem aprecia indeajuns agonia sufletului Domnului inaintea perspectivei grozaviilor paharului maniei ,a prespectivei parasirii Lui de catre Dumnezeu ,a purtarii pacatului si a mortii.

A simtit-o divin si cu afectiunile unei umanitati perfecte ,sfinte .El ,care nu cunostea pacat a fost facut "pacat pentru noi" (2 Corinteni5:21)Luca ,"doctorul prea iubit",ne arata durerea teribila pe care a suferit-o Domnul ,amintind  ca "sudoarea Lui s-a facut ca picaturi mari de sange cazand pe pamant ", adaugand ca un inger s-a aratat din cer ,"intarindu-L " Luca 22:43-44).

De asemenea ,trebuie sa accentuam faptul ca Domnul Isus nu a baut "paharul " in gradina ,asa cum invata in mod eronat unii,ci doar la cruce .Cat de pretios este sa privim supunerea Sa desavarsita si dependent de Tatal Sau!

In timp ce umbra crucii incepea sa cuprinda sufletul Sau ,Sa rugat: "Insa nu cum vreau Eu,ci cum vrei Tu "(Matei 26: 39). Citim acestea,cum ar trebui sa ne faca si pe noi sa ne plecam inimile in adorare fata de Cel care a platit  atat de scump iubirea pe care ne-o poarta!(B.Reynolds)


Niciun comentariu: