~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 7 ianuarie 2011

INTR-O ZI VOM PRICEPE

" Ce fac Eu, Tu nu pricepi acum ,dar vei pricepe dupa aceea (Ioan 13:7 )
Copiilor le vine adesea greu sa inteleaga de ce parintii fac anumite lucruri .De pilda ,imi aduc aminte ca la un Craciun imi doream din partea parintilor o pereche de schiu cadou.
-
Cand s-au deschis cutiile cu daruri, in loc de schiu am gasit o trompeta Desi imi placea ,m-am intrebat totusi de ce parintii imi dadusera un instrument muzical si nu o pereche de schiu pe care mi le dorisem atat de mult.
-
Pe masura ce au trecut anii,am inceut sa-mi dau seama ca fusese mult mai important sa-mi dezlvot aptitudinile muzucale pe care le puteam folosi in lucrarea lui Dumnezeu decat sa-mi imbunatatesc tehnica de a schia.
-
In mod similar ,pentru Petru era dificil sa inteleaga faptul ca Domnul Isus voia sa spele picioarele discipolilor Sai.El credea ca lucrurile ar trebui sa se petreaca invers :ei sa spele picioarele Invatatorului.
-
Petru nu a putut sa vada importanta faptului de a-L lasa pe Domnul Isus sa-i invete una dintre lectiile de neuitat .De aceea Domnul Isus a spus :"Ce fa eu tu nu pricepi acum ,dar vei pricepe dupa aceea ."
-
Cat de des ne punem intrebari cu privirela ceea ce face Tatal nostru ceresc!Ne intrebam de ce lasa El ca anumite lucruri sa se intample in viata noastra .Devenim atat de preocupati de aceste intrebari ,incat uitam de adevaratele scopuri pe care le are El in viata noastra .
-
Sa nu uitam deci ca El ne stie toate nevoile si cunoaste si calea pe care trebuie sa pornim .Prin credinta putem sa ne uitam dincolo de imprejurari si sa fim siguri ca Dumnezeu este Stapan pe situatie .
-
Scopurile Sale eterne pentru noi sunt totdeauna mai bune decat orice ne-am imagina noi sau ne-am putea dori,si intr-o zi vom pricepe aceasta.
-P.R.V.

2 comentarii:

Ellie spunea...

De multe ori nu pricepem voia Lui....dar, totusi avem pacea ca Dumnezeu ne iubeste si ne vrea binele. Si stim ca toate lucrurile lucreaza spre bine pentru cei ce il iubesc.
Iti doresc o zi plin ade har....

Speranta spunea...

Da,cand necazurile vin ,suntem intristati ,pentru putina vreme .

Dar Dumnezeu ne da mangaiere in toate necazurile noastre.

Acum nu pricepem dar "INTR-O ZI V0M PRICEPE " caci toate lucreaza impreuna spre binele nostru.

Iti doresc mult har...