~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 20 octombrie 2010

DUMNEZEUL NOSTRU CARE NE PAZESTE

"Domnul te va pazi la plecare si la venire ,de acum si pana in veac(Psalmul 121:8)"
Iata un psalm plin de promisiuni ,pe care ne putem bizui cand greutatile vietii devin dificil de purtat si cararile ei greu de urcat .
Cand greutatea poveriilor ne clatina ,avem nevoie de siguranta ca Dumnezeu nu ne va da mai mult decat putem duce si ca ne va pazi de cadere.
Exista o ilustratie deosibit defrumoasa ,data intr-un calendar crestin ,care ne imbarbateaza sa incepem orice zi cu deplina incredere in Tatal nostru ceresc.
Se spune:"Camila isi incepe si sfarseste ziua in genunchi .
La sfarsitul zilei ingenuncheaza in fata stapanului ei si i se ridica povara .
Rasaritul soarelui o gaseste din nou ingenunchiata ,si stapanul ei ii potriveste povara de purtat in ziua aceea ,pentru drumurile desertului sau prin campiile roditoare,"
Fiecare dintre noi purtam o anumita povara (Galateni6:5)
Poate fi o legatura de griji ale datoriilor noastre zilince ,dar pentru unii cu sensibilitate mai mare ele pot constitui o sarcina insuportabila de dus .Unii au povara sufletelor pirdute ale celor dragi sau ale celor care nu traiesc pentru Domnul Hristos .
Apoi sunt acei ce se zbat sub poverile bolilor ,a infirmitatilor ,a slabiciunilor sau a vreunui habdicap ,Asemenea poveri pot transforma simplele datorii gospodaresti in sarcini grele si in anumite zile ni se pot prezenta ca un urcus greu si prapastios .
Oh ,ce mangaiere si incurajare sa stim ca Domnul ne "va pazi atat la plecare ,cat si la venire "-toti pasii de la rasaritul pana la apusul soarelui .Ne va pazi piciorul de alunecaresi ne va proteja de-a lungul cararii vietii -DJ.D

2 comentarii:

Ellie spunea...

Ce frumoasa amintire...Ca El ne va pazi...si la plecare si la venit. Ce scump Mantutitor avem...si cand povara este grea...El ne va sustine!

Imi place ca te vad ca iarasi postezi:)

Speranta spunea...

Domnul Isus este cu noi...El ne pazeste si ne ocroteste de orice rau .Cat de minunat este Numele Sau .Sa-L laudam si Sa-I multumim mult pentru iubirea Sa.


Ellie ,Domnul Isus sa te binecuvinteze.Cu mult har.