~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 11 februarie 2010

SA-L VEZI PE DUMNEZEU IN SITUATIA TA

"...sa va lumineze ochii inimii,(Efiseni 1:18)

Cand te afli in criza este usor sa-ti pierzi prescpectiva .Li s-a intamplat ucenicilor Domnului Isus pe drumul spre Emaus ,Descurajati de moartea Lui ,"pe cand vorbeau ei si se intrebau ,Isus S-a apropiat ,si mergea pe drum impreuna cu ei .

Dar ochii lor erau impedicati sa-L cunoasca "(Luca 24:15-16).Cand iti iei ochii de la Domnul Isus incepi sa te simti descurajat .Dr,Michael Youssel spune:Cand trec printr-o criza majora am tendinta sa devin persoana a carui vedere este incetosata ...perceptiile imi sunt atinse ...

Contemplarea mea se face intr-o singura directie si deseori ii alung chiar pe oamenii care m-ar putea scapa ,asemenea celor doi ucenici ...Vederea lor a fost incetosata fata de chiar persoana care mergea alaturi de ei si care vorbea cu ei.

Cel a carui moarte o jeleau era viu ...dar ei nu au inteles de oarece isi concentrau atentia in directie gresita ."Dar totul s-a schimbat in momentul in care Lau recunoscut "S-au sculat chiar in ceasul acela ,s-au intors in Ierusalim ,...si au istorisit ce li se intamplase pe drum ,si cum L-au cunoscut la frangerea painii."(Luca 24:33-35)

Sa remarcam cuvintele "in ceasul acela",intr-o clipa ei au trecut de la teama la curaj ,de la durere la bucurie ,de la disperare la speranta .Aceasta este esenta Pastelui.

Oricat de rele par lucrurile ,cand iti indrepti ochii la Domnul Isus Hristos ,El te umple de speranta .Ap Pavel scrie :..."sa va lumineze ochii inimii ,ca sa pricepeti care este nadejdea chemari Lui."

Preluat din Cuvantul lui Dumnezeu
meditatii zilnice

2 comentarii:

Ellie spunea...

Ce bine sa ne aducem aminte sa ne ridicam ochii sus. El vine in ajutor...

Speranta spunea...

Cand te afli in criza nu este usor .
Dar ,Domnul,iti vine in ajutor.