~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 11 februarie 2009

DRAGOSTEA SA ; DARUL SAU ;FIUL SAU

"Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea ,ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara ,ci sa aiba viata vesnica ," (Ioan 3.16)

Dintre toate stelele cerului ,steaua polara este cea mai folositoare marinarului .Acest verset este ca o stea polara, caci el aduce la mantuire mai multe suflete decat alt verset din scriptura .El este printre fagaduinte ceea ce Carul mare este printre constelatii.

Cuvintele care-l compun straluceste cu o lumina deosebita .Vedem aici mai intai aratarea dragostei lui Dumnezeu prin cuvintele "atat de " care ne arata marimea ei nemarginita
Apoi avem "darul lui Dumnezeu "in maretia si gratuitatea Sa.Acest "dar este Fiul lui Dumnezeu"

Dar unic si nepretuit al acestei dragoste ,care niciodata nu s-a aratat atat de desavarsit ca atunci
cand acest Fiu prea-iubit a fost trimis din cer ,pentru ca sa traiasca si sa moara pentru oameni .
Aceste trei puncte sant pline de lumina .

Apoi vine singura conditie ceruta pentru mantuire, singura potrivita pentru toti oamenii vinovati:sa creada. Ea este sustinuta de o descriere larga :"oricine crede in El." Multi si-au gasit locul in "oricine" si s-ar fi simntit inlaturati prin vreun alt cuvant mai putin cuprinzator .

Apoi vine marea fagaduinta ca cel ce crede in Isus nu piere,ci are viata vesnica .Aceasta da curaj oricarui om care simnte ca e gata sa piara si ca singur nu se poate mantui. Noi credem in Domnul Isus si avem Viata vesnica.

C.H SPURGEON


Niciun comentariu: