~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 23 iulie 2021

UTILITATEA SAU REALITATEA ?


 "Ramaneti in Mine, si Eu voi ramane in voi. Dupacum mladita nu poate sa aduca roada de la sine,daca nu ramane in vita,tot asa nici voi nu puteti aduce roada,daca nu ramaneti in Mine."Ioan15:4)

       "...ci bucurati-va ca numele voastre sunt scrise in ceruri" (Luca 10:20)

Isus Hristos spune aici: "Nu va bucurati de faptul ca slujirea voastra pentru Mine este incunata de succes, ci bucurati-va  ca aveti o relatie corecta cu Mine." 

Capcana in care poti cadea in lucrarea crestina este sa te bucuri de o slujire incununata de succes - sa te bucuri de faptul ca Dumnezeu te-a folosit.

Cu toate acestea, nu vei fi niciodata in stare sa realizezi pe deplin ceea ce poate face Dumnezeu prin tine daca nu ai o relatie corecta cu Isus Hristos.

Daca ramai intr-o relatie corecta cu El, in orce imprejurare te-ai afla sau pe oricine ai intanli in fiecare zi, El va continua sa reverse "rauri de apa vie" prin tine (Ioan 7:38)

Si de fapt El nu te lasa sa constientizezi acest lucru datorita indurarii Sale. Odata ce ai o relatie corecta cu Dumnezeu prin mantuire si sfintire, nu uita ca oricare ar fi imprejurarile vietii tale, Dumnezeu te-a adus acolo.

Iar Dumnezeu foloseste reactia vietii tale, la imprejurarile in care te afli pentru implinirea scopului Sau. atata vreme cat continui sa " [umbli] in lumina, dupa cum El Insusi este lumina"(1Ioan 1:7)

Tendinta noastra astazi este sa punem accentul pe slujire. Fii cu luare aminte la oamenii care cer ajutor din partea cuiva in functie de cat este de utila acea persoana.

Daca faci din utilitatea unitante de masura, atunci Isus Hristos a fost cel mai mare pagubit care a trait vreodata. Pentru cel credincios, indrumarea si calauzirea vin de la Dumnezeu Insasi, nu este determinate decat de util este acel credincios.

Ceea ce conteaza este lucrarea pe care o face Dumnezeu prin noi, nu ceea ce facem noi prin El. Ceea ce Il inereseaza pe Domnul nostru in viata unui om este relatia acestuia cu Dumnezeu - un lucru de mare pret pentru Tatal Sau. Isus aduce" pe multi fii la slava..." (Evrei 2-20) {OSWALD CHAMBERS}

Niciun comentariu: