~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 19 iulie 2021

BUCURIE IN NECAZ


 "El este Acela care,in zilele vietii Sale pamantesti,aducand rugaciuni si cereri cu strigate mari si cu lacrami catre Cel ce putea sa-L izbaveasca dela moarte,si fiind ascultat, din pricina evlaviei Lui, macar ca era Fiu, a invatat sa asculte prin lucrurile pe care lea suferit."(Evrei 5:7-8)

"Dupa ceau cantat cantarea,au iesit pe muntele Maslinilor."Matei 26:30) 
Aceasta este singura marturie despre Domnul nostru cantand cand a fost pe pamant. Este, in mod special demn de mentionat faptul ca El a cantat o cantare impreuna cu ucenicii Sai, tocmai in timp ce S-a pornit pe drum catre Ghetsimani.

Nu ni s-ar fi parut atat de ciudat daca ar fi cantat cand a fost pe Muntele Transfigurarii sau in ziua cand a intrat in Ierusalim, in mijlocul osanalelor oamenilor, sau cu alte ocazii de mare bucurie si triumf.

Dar este foarte sugestiv faptul ca singura data cand Il auzim cantant este in cea mai intunecoasa noapte a vetii Sale.

Aceasta ne vorbeste de profunda bucurie care era in inima Domnului Cristos, sub toate durerile si necazurile Lui. Cunostea  agonia in ale carei umbre intunecate era pe cale de a pasi.

A vazut crucea, care se afla tocmai dincolo de Ghetsimani.Totusi, S-a indreptat spre intuneric cu cantari de lauda pe buze.

Exista un verset in Scriptura care spune ca "pentu bucuria care-I era pus inainte a suferit crucea,a dispretuit rusinea" Aceasta a fost bucuriea care a izbucnit intr-o cantare de lauda.

Era bucuria de a face voia Tatalui si de a salva sufletele pierdute. Astfel aruncam aici o alta privire in marea inima iubitoare a Domnului Cristos.

De asemenea , invatam o lectie pentru noi insine. Ar trebui sa mergem inainte cu bucurie, pentru a intampina necazul si sacrificiul, cand implinim voia Tatalui.

Ar trebui sa invatam sa cantam cand intram in vaile umbrite ale vietii. Este un lucru mare sa fim in stare sa cantam in timp ce  lucram si sa cantam in timp ce suferim.

Secretul cantarii Domnului Cristos de aici era faptul ca El a privit dincolo de gradina si de cruce; a vazut rasplata, slava si rascumpararea infaptuita.

Daca privim doar la necazul dinaintea noastra,nu putem canta; insa daca privim la bucuria victoriei, la binecuvantarea rasplatii si la roadele coapte care vor rezulta din suferinta, putem si noi canta in timp ce intram in cea mai dureroasa incercare.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: