~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 9 februarie 2018

CRESCAND PRIN IN CERCARI


























"Fratii mei,sa priviti ca un motiv de bucurie totala diversile incercari la care puteti fi expusi, stiind ca incercarea credintei voastre produce rabdare. Dar trebuie ca rabdarea sa-si indeplineasca perfect lucrarea, astfel incat sa fiti perfectti si completi,fara sa va lipseasca nimic."(Iacov 1:2-4)

Unul dintre evenimentele cele mai fascinante din natura este momentul in care,dupa multa lupta, fluturele de noapte iese din coconul sau. Se relateaza ca cineva care observa aceasta lupta - fara sa-si dea seama de necesitatea luptei - a cautat sa-l ajute zdrobind coconul.

Fluterele a iesit imediat. cu aripile mototolite si incretite, slabe si inutile. Insecta care ar fi trebuit cateva clipe sa le desfaca si sa-si ia zborul a ramas sa se tarasca jalnic, fara a fi creatura minunata pe care o facuse Dumnezeu.

Aceasta persoana nu stia ca lupta de eliberare reprezinta o parte indispensabila in dezboltarea musculara a corpului fluturelui. Fluidele se raspandeau astfel in aripele lui, permintandu-i sa le intinda. Scurtand in mod imprudent lupta fluturelui. privitorul il schilodise de fapt, comnandu-i moartea.

Incercarile care intervin in viata noastra prezinta multe trasaturi comune cu acest cocon de fluture. Dumnezeu Se serveste de ele pentru a ne dezvolta "muschii" spirituali." Incercarea credintei voastre",spune Iacov,"dezvolta {prin necazuri de multe feluri} perseverenta ", iar perseverenta duce la maturizarea caracterului nostru.

Putem sa fim siguri ca dezvoltarea unui caracter crestin armonios nu se va produce in viata noastra fara incercare sau adversitate. Sa  reamintim acele calitati frumoase pe care Paul le numeste rodul Spiritual in (Galateni 5:22-23) Primele patru calitati pe care le mentioneaza - iubirea,bucuria,pacea si rabdarea - nu s-ar putea dezvolta decat in sanul adversitatii.

Am putea crede ca posedam o adevarata iubire crestina pana in ziua cand cineva ne greseste sau se poarta nedrept cu noi. Apare atunci in noi un sentiment de manie si de ranchiuna. Ne imaginam probabil ca posedam adevarata bucurie crestina pana cand viata ne este zdruncinata de o nenorocire neasteptata sau o deceptie amara.

Adeversitatea ne fura pacea si ne pune rabdarea la grea incercare. Dumnezeu foloseste aceste dificultati pentru a ne arata nevoia de a creste,astfel incat sa apelam la El ca sa ne schimbe tot mai mult in asemanarea cu Fiul Sau.

Totusi, noi avem tendinta de a fugi de incercari si, sa folosim ilustratia de mai sus,, dorim ca Dumnezeu sa reteze coconul adversitatii in care ne gasim adesea si sa ne elibereze.Dar asa cum El are mai multa intelepciune si iubire pentru fluture decat a avut privitorul acela, tot asa are mai multa intelepcine si iubire decat noi pentru noi insine .

El nu va indeparta adversitatea mai inainte ca noi sa fi tras un profit din ea si sa crestem in ceea ce dorea El. Paul si Iacov vorbesc amandoi despre bucuria in suferinte (Romani5:3-4)Iacov 1:2-4) Cei mai multi dintre noi, daca suntem sinceri, avem probleme in aceasta privinta.

Sa le induram, poate, dar sa ne bucuram?Aceasta ni se pare prea mult.Dar Paul si Iacov spun amandoi ca trebuie sa ne bucuram in incercari din cauza consecintilor lor benifice.   {Jerry  Bridges}


Niciun comentariu: