~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 16 septembrie 2017

VIATA TA!





















"Inaintea Ta noi suntem niste straini si locuitori, ca toti parintii nostri Zilele noastre pe pamant sunt ca umbra...(1 Cronici 29:15)
Scurta si trecatoare este viata noastra; jalnice ne sunt bucuriile si prea scurte  popasurile luminoase in calatoria temporara pe pamant: " Omul - zilele lui sunt ca iarba;si infloreste ca floarea campului.
Pentru ca trece vantul peste ea si nu mai este si locul sau n-o mai recunoaste!" (Psalmul 103:15-16)

'Tu intorici pe om in tarana... Pentru ca o mie de ani ,in ochiiTai, sunt ca ziua de ieri care a trecut, si ca ostraja in noapte. Ii duci ca un tornet; sunt ca un somn dimineata, sunt ca iarba care inverzeste, dimineata infloreste si inverzeste seara este taiata si se usuca ...;ne sfarsim anii ca un gand (sau:oftat)...!(Psalmul 90: 3-6,9)
Avem atat de putin timp sa lucram ,incat s-ar cuveni sa nu lasam nici macar o clipa sa treaca nefolosita in slujba binelui .Rascoliti cerul cu rugaciunile voastre.

Rugati-va ! Nu va opriti! Sfintii obositi si descurajati , precum florile uscate si ofilite,i si vor ridica iarasi capul cand pamantul se umple de ploaia rugaciunilor voastre.

Bucurati-va , daca nevoile voastre sunt mari , daca se maresc mult, tot mai mult,daca devin imposibile ,pentru ca incercarile prin care va trece Dumnezeu sunt menite sa va largeasca inima,ca sa va poata binecuvanta si mai mult.

Cerul este plin de rugaciuni pe care nimeni nu le-a inaltat  niciodata.Dumnezeu are raspuns pentru lipsa de bani, obicei de neinfranat,conflict, suferinta in suflet, in trup. Dar asteapta sa-I cereti.
"Va luptati, si razboiti: nu aveti ,pentru ca nu cereti"Iacov 4:2)

Sau daca cereti, o luati la goana dupa ce ati cerut,fara sa asteptati.Si nu stiti ca cei care-l asteapta pe Domnul "isi innoiesc puterea"Isaia 40:31)

Sau va temeti vreodata ca Dumnezeu v-ar spune: ai cerut prea mult?" Nu! Lui li plac rugaciuni indraznete,demne de Cel caruia I se adreseaza:"Iaebet a chemat pe Dumnezeul lui Israel si a zis: < Daca ma vei binecuvanta si-mi vei intande hotarele,daca manaTa va fi cu mine si daca ma vei feri de nenorocire asa incat sa nu fiu in suferinta>...si Dumnezeu i-a dat ce ceruse."(1 Cronici4:10)

De asemenea, nu lasati nici macar o umbra a vreunui gand rau sa va munceasca mintea si inima, ci la fiecare pas fiti gata sa semanati iubire si bunatate ,mila si rabdare!

"Nu va amagiti ! Dumnezeu nu se lasa sa fie (lit.:nu este) bajocorit:pentru ca ce seamna omul aceea va secera" (Galateni 6:7)"Cine seamana in (lit.:pentru) carnea sa,din carne va secera putrezire;dar cine seamana in Duhul ,din Duhul va secera viata eterna!"(Galateni 6:8)

Rascumparati timpul ,caci zilele sunt rele! Alegeti sa faceti lucrurile cele mai bune! Si nu uitati ca lucrurile bune sunt vrasmase celor foarte bune.Dumnezeu va doreste o  jertfa vie nu moarta!

Rezista lucrurile pe care le faceti pentru eternitate? Iata o salba de indemnuri pe care le gasim presarate in Cuvantul pretios al lui Dumnezeu :"Orce faceti in cuvant sau fapta ,faceti toate in Numele Domnului Isus,multumind lui Dumnezeu Tatal prin El ." Coloseni 3:17)

"Orice faceti ,lucrati din suflet,ca pentu Domnul si nu ca pentru oameni." (Coloseni 3:17)
 Toate faptele voastre sa se faca in dragoste !"(1 Corinteni 16:14 );"Sa nu obosim facand binele(Galateni 6:9)

"Faceti toate pentru gloria lui Dumnezeu ! Nu dati prilej de poticnire! (1 Corinteni 10: 31-32)
"Daca stiti acestea, fericiti sunteti daca le veti face !"(Ioan 13:17) {Gheorghe Gornelescu}

Niciun comentariu: