~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 8 septembrie 2017

INVATA-NE SA RASCUMPARAM TIMPUL!

























" Invata-ne sa ne numaram bine zilele ca sa capatam o inima inteleapta."(Psalmul 90:12)

Din cauza ca viata este atat de scurta,Moise autorul acestui psalm, L-a implorat pe Dumnezeu pentru intelepciune, nu numai pentru ca sa-si dea seama de cat de scurta este viata, dar ca sa foloseasca bine timpul care i s-a dat pentru ca sa-L adore pe Dumnezeu si sa-I slujeasca.

Noi traim intr-o vreme in care, ca niciodata inainte, oamenii cauta "sa omoare timpul printr-o goana nencetata dupa distractii nesabuite" (A.G.Clarke).

Acest fel de a se ocupa timpul este o crima! Versetul de mai sus ne indeamna sa pretuim timpul pe care-l avem la dispozitie de-a lungul vietii noastre si sa-l umplem cu lucrurile inspirate de Dumnezeu si care are au valoare eterna.

Asa cum observa un credincios,"nu se poate sa omoram timpul fara sa vatamam eternitarea."Cuvantul lui Dumnezeu ne da un sfat intelept:Rascumparand timpul, pentru ca zilele sunt rele. (Efeseni 5:516)

Ne punem deci intrebarea: Cum rascumparam noi timpul nostru astazi? A rascumpara timpul inseamna a-l pune la dispozitia lui Dumnezeu, pentru interesele si scopurile Sale,spre gloria Lui.

Avem o mare raspundere inaintea lui Dumnezeu cu privire la felul cum folosim timpul. El are o mare valoare pentru viata noastra de acum si pentru eternitate.

Se cuvine sa ne lasam invatati de Dumnezeu in aprecierea si folosirea inteleapta a fiecarei zile,a fiecarei ore, a fiecarei clipe, ca sa nu regretam niciodata ca am irosit timpul fara sa-l punem in slujba Lui.

Asa vom capata o inima inteleapta ,adica acel discernamant spiritual prin care putem prinde gandul si intentiile sau planul lui Dumnezeu in viata noastra de fiecare zi. Asa vom putea intelege ca inima are ratiuni pe care mintea nu le cunoaste si acestea sunt cele inspirate de Dumnezeu prin Duhul Sau cel Sfant.         {Calea Adevarul si Viata}

Niciun comentariu: