~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 17 decembrie 2016

DOMN AL PACII














C



"Caci un Copil ni S-a nascut, un Fiu ni S-a dat, si domnia va fi pe umarul Lui; Il vor numi: "Minunat , Sfetinic, Dumnezeu tare, Parintele vesniciilor, Domn al pacii." (Isaia 9:6)

Sub stapanirea acestui Domn sau Print al pacii sau imparat al pacii, Dumnezeu nu mai are de luptat, pentru ca nu mai are vrasmasi. Orice incaltaminte purtata in lupta si orice haina tavalita in invalmaseala luptei vor fi arse, lupta va inceta .

Acolo unde se naste acest Copil, Dumnezeu este in pace, pentru  ca nu mai are vrasmasi. Noi care odinioara am fost vrasmasi ai lui Dumnezeu prin gandurile si prin faptele noastre rele,am fost adusi alaturi de El ca prieteni.

Pacea, odihna, linistea lui Dumnezeu se afla in locul stapanirii exercitate de acest Copil. El Insasi Se odihneste de toate lucrarile Lui in imparatia acestui Print al pacii. El aduce pace cu Dumnezeu si pentru noi, a celor care eram  vrasmasi ai Lui.

Din pricina aceasta rasuna acea invitatie staruitoare de a intra in adihna lui Dumnezeu, de a ne odihni in acelas loc ca Dumnezeu, adica in Domnul Hristos. El aduce si pastreza permanent aceasta pace in inima intr-o lume de lupte,de conflicte, de  framantari, de alergari.

Ca si odinioara cand ratacea prin tinuturile lui Israel, si astazi, in orice furtuna de ganduri, de simtaminte, de preocupari, de framantari, poate sa spuna:"Taci! Fara gura!" (Marcu 4:39) Cum doarme in liniste si pace pentru ca este Print al paci, va putea oricand sa rosteasca cu toata autoritatea sa faca pace acolo unde se apeleaza la El.

Va fi mai departe furtuna atunci cand oamenii nu apeleaza la El, dar indata ce o privire se indreapta spre El, se face pace oricat de puternica este furtuna, pentru ca ori de cate ori  "iti intorici privirile spre El, te luminezi de bucurie si nu ti se umple fata de rusine" (Psalmul 34:5)

Printul pacii este randuit sa faca pace oricat de aprinsa ar fi lupta, oricat de mare ar fi framantarea, oricat de puternici ar fi vrasmasii. El este Dumnezeu tare si in urma stapanirii si lucrarii Sale se asterne doar o placuta si sfanta pace care curge din titul care El Il are: "Pace intre oamenii placuti Lui." Luca 2:14)

Preocuparea oamenilor este pentru pace in lume, preocuparea fratilor este pentru pace intre frati,in timp ce lucrarea Lui este pentru "pace intre oamenii placuti Lui". Oriunde vor fi alaturi oameni placuti Lui, intre ei va fi sfanta pace adusa de acest Print al pacii.

Ei pot fi credinciosi, dar daca nu se aseaza in pozitia de a fi placuti lui Dumnezeu, se vor lupta cum se lupta oamenii din lume. Pacea Lui este intre oamenii placuti Lui care au drept preocuparea nu sa-si placa unii altora, ci sa implineasca ceea ce Ii este randuit Lui.

"Glorie lui Dumnezeu in locurile preainalte si pace pe pamant intre oamenii placuti Lui " (Luca 2:14) apartine Domnului Hristos . Cand oamenii sunt preocupati sa-L slaveasca pe Dumnezeu, nu pe ei insasi sau pe oameni, din mijlocul lor se inalta spre Dumnezeu slava in locurile prea inalte si in milocul lor coboara aceasta sfanta pace prin lucrarea Printului pacii, care este Copilul Minunat nascut fiecaruia dintre noi. {I.S.}

Niciun comentariu: