~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 1 octombrie 2016

RADACINILE RESPINGERII




















"Radacina si temelia pusa in dragoste." (Efeseni 3:17)

"Si sa cunoasteti dragoste lui Hristos, care intrece orice cunostinta,  ca sa ajungeti  plini de toata plinatatea lui Dumnezeu.  Iar a Celui ce,  prin puterea care lucreaza in noi, poate sa faca nespus mai mult decat cerem sau gandim noi, a Lui sa fie slava..." (Efeseni 3:19-20,21)

Te lupti cu respingerea? Cand radacinile tale rasar dintr-un sol al respingerii este ca si cum ai trai intr-o casa cu o fondatie deteriorata; orice furtuna aduce noi probleme. poti aplica tot felul de trucuri;de
la a fi pe placul oamenilor pana la dependenta de munca pentru a te simti bine, dar fara un fundament sanatos nimic nu functioneaza.

Radacinile subrede produc intotdeauna roade la fel de slabe. Care este raspunsul?   "Avand radacina si temelia pusa in dragoste".  Dumnezeu doreste sa te ridice, sa scuture de pe tine pamantul cel vechi si sa te replanteze in dragostea si acceptarea Lui.

El nu doar te replanteaza, ci iti da noi parinti. Aceasta inseamna ca nu-ti mai extragi stima de sine din familia ta de origine.  " Acum suntem copii ai lui Dumnezeu " (1 Ioan 3:2) Dar tine minte.  este un proces . Radacinile puternice au nevoie de trei lucruri:

1) Timp pentru a se dezvolta.  Pentru a deveni increzator in identitatea ta de copil al lui Dumnezeu e ca si cum ti-ai lua pantofi noi cu care trebuie sa mergi pana devin confortabili.

2) proctectia impotriva pradatorilor si a lucrurilor care pot ucide. Trebuie sa te inconjori cu oameni care "au capatat o credinta de acelasi pret ca a noastra" (2 Petru1:1) Partasia crestina este scutul tau protector!

3) Hrana si apa in mod regulat.  Mersul la biserica nu rezolva problema, trebuie sa inveti sa te hranesti singur din Cuvantul lui Dumnezeu in mod constant!

Leacul impotriva respingeri este aceasta - sa fii in stare sa te vezi asa cum te vede Dumnezu. Inseamna sa spui: Sunt ceea ce spune Dumnezeu ca sunt, de aceea pot face ceea ce spune Dumnezeu ca pot"  Asadar, chiar daca nu ai avut parte de un inceput bun, mai poti avea inca un final extraordinar! (de Bob GASS)

Niciun comentariu: