~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 23 octombrie 2016

DE CE MI S-A INTAMPLAT ACEASTA CHIAR MIE?




















"De alta parte, stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu,si anume, spre binele celorce sint chemati dupa planul Sau. (Romani 8:28)

Deseori,auzim aceasta intrebare care este cea mai obisnuita, la ordinea zilei si,probabil, ea este acea intrebare presanta in minte ta chiar in acest moment.

Poate o boala fizica a aparut in viata ta cu suferinta ei, cu cheltuielile si incertitudinea care te framanta. Sau iarasi,  ar putea fi acel deces care a lovit cercul familiei tale cu durerea ei neobisnuita. Probabil este un accident care ti-a adus suferinta si nefericire in casa ta.

Probabil, cele  mai scumpe visuri au fost spulberate printr-o tragedie, o datorie sau lipsa unui serviciu care sa-ti asigure existenta. Pentru unele sau alte motive, tu esti deznadajduit, ingrijorat, agitat si bonlav.

Tu esti uimit si te intrebi daca viata merita sa fie traita si de repetate ori iti vine in minte intrebarea: "De ce a ingaduit Dumnezeu sa mi se intample mie aceasta?"

Este o buna intrebare pe care ti-o pui si singura apropiere normala ca sa gasesti raspuns la necazul sau dificultatea prin care treci. Tu ai putea sa adopti o atitudine de indrazneala sfidare, desigur, si sa te hotarasti sa lupti cumplit impotriva incercarilor din viata ta.

Sau ai putea chiar sa renunti la orice intrebare cu o atitudine fatalista, sa spui ca necazurile tale sunt oricum inevitabile. Dar cea mai buna metoda este sa te intrebi linistit si calm:  " de ce a ingaduit Dumnezeu ca acest lucru sa vina in viata mea?"

Prima ta tentatie poate sa fie sa te gandesti daca Dumnezeu te pedepseste pentru un anumit  pacat pe care l-ai savarsit. In timp ce acest lucru ar putea sa fie adevarat, este evident ca el nu este principalul scop al lui Dumnezeu ar fi pedeapsa , El ar fi putut sa-ti ia viata. in loc de aceasta, El ti-a prelungit viata cu intetia sa-ti dea raspun la intrebarea ta.

" Pentru ce mi s-a intamplat asa ceva?", intrebi tu. Raspunsul este ca Dumnezeu vrea sa-ti vorbeasca tie personal. El a incercat sa-ti vorbeasca inainte, dar atat timp cat lucrurile iti mergea bine, tu nu erai interesat sa asculti.

El stie ca singura cale ca sa-ti traga atentia este sa ingaduie sa vina incercari in viata ta. El este atat de interesant de tine, incat chiar doreste sa permita ca tu sa suferi pentru un scurt timp numai daca, drept rezultat, tu poti fii facut fericit pentru totdeauna.  {W.M.D.}

Niciun comentariu: