~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 29 februarie 2016

ATAT DE SCURTA !




















"Caci orice faptura este ca iarba , si toata slava ei,ca floarea ierbii. Iarba se usuca si cade jos, dar  Cuvantul Domnului ramane in veac. "(1Petru 1:24)

Daca o gandire serioasa la faptul ca traim doar o singura viata este plina de invataturi, cu atat mai mult ne ajuta sa privim la scurtimea ei !

 Faptul ca avem o singura viata nu ne-ar trezi acelasi simtamant de seriozitate daca viata aceasta ar dura o mie de ani sau cinci  sute de ani sau chiar si numai doua sute de ani.

Dar cand realizam caci nici unul dintre noi nu va mai trai aici pe pamant peste o suta de ani de acum incolo si cei mai multi dintre noi nici chiar jumatate din timpul acesta, cine mai poate ramane neimpresionat de viteza care se duc toate?

Cat timp gandesti ca vei trai? Media lungimii vietii pe timpul Psalmistului era de saptezeci de ani .(Psalmul 90-10)

Presupune pentru moment ca vei trai chiar atat. Mai intai, trebuie sa scazi din numarul acesta anii pe care ii ai acum.Aceasta iti va spune numarul de ani care raman si pe care probabil ii vei mai trai.

Dar chiar si din numarul acesta trebuie sa scazi timpul pe care-l vei petrece dormind, la munca cea de toate zilele , pentru datoriile absolut necesare, apoi in boala si in imposibilitate de a face ceva.

Atunci cat iti mai  ramane timp liber pentru a sluji Domnului Hristos? Raspunsul este:  Nu prea mult.

Scriptura in multe feluri arata cat de trecatori suntem si ne descrie scurtimea vietii. Moise o compara cu un somn. David vorbeste despre ea ca o umbra. Iov o compara cu suveica tesatorului.Iacov se gandeste la ea ca la un abur.Petru o vede ca iarba care se vestejeste.

Repede, fara incetare,ea vine si se duce, si cu ea indeparteaza si posibilitatile stralucite.
Ce spun toatea cestea?

Simplu, ca oricine doreste sa traiasca pentru Dumnezeu nu are timp de pierdut El trebuie sa priveasca la fiecare minut ca la o comoara sacra. Trebuie sa priveasca fiecare ora ca o valoare de neestimat.

In fiecare dimineata Duhul Sfant ar vrea sa ne aminteasca ca suntem fiinte trecatoare,nascute doar pentru o zi scurta. De aceea trebuie sa traim in lumina eternitatii.{Autor necunoscut}

Niciun comentariu: