~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 3 aprilie 2015

IN DRUM SPRE GOLGOTA



















"Isus a iesit deci afara ,purtand cununa de spini si haina de purpura ,"Iata omul!" le-a zis Pilat. Cand L-au zarit preotii cei mai de seama si aprozii, au inceput sa strige: "Rastigneste-l! Rastigneste-l! "Luati-L voi si rastigniti-L ",le-a zis Pilat,caci eu nu gasesc nici o vina in El."(Ioan 19: 5-6)

Si dupa ce au ras de El ,L-au desbracat de purpura si L-au imbracat cu hainele Lui .Si L-au dus afara ca sa-L rastigneasca.Si-Si ducea El Insusi crucea ."Era catre ora noua ,cand Isus a fost dus spre Golgota.

Ce deosibire intre felul cum intrase Isus in Ierusalim si felul cum iesea de acolo !Cu cateva zile mai inainte ,fusese inconjurat de gloata multa care striga de bucurie; acum mergea cu un om parasit ,lepadat si blestemat.

Cand a intrat in Ierusalim ,sute de ucenicii Il urmau ; acum mergea singur. Soldatii I-au tras de pe El haina de purpura ,L-au imbracat in graba cu hainele Lui .si I-au pus crucea grea pe umeri .Evanghelia scrie:"El Insusi Isi ducea crucea.

El insa avea sa poarte o alta povara mai grea decat crucea: "El a purtat pacatele noastre in trupul Sau pe lemn ,pentru ca noi, dupa ce am murit fata de pacate ,sa traim pentru neprihanire;prin ale carui semne de lovituri ati fost vindecati" (1Petru 2:24)

Convoiul s-a pus in miscare .Dupa obiceiul de pe atunci ,insiruirea va fi fost aceasta:in frunte mergea un capitan roman;dupa el venea un crainic care striga in gura mare fapta si condamnarea celui pedepsit;apoi ,venea Isus,ducandu-Si crucea si dupa El ,gloatele.

Se arata si astazi drumul pe care a mers Isus : "Via doloroasa" ,drumul dureros .Pedeapsa cu moartea se desavarsea afara de poarta cetatii."Pentru aceea si Isus ca sa sfinteasca poporul prin Insusi sangele Sau ,a patimit afara de poarta .

Deci sa iesim afara din tabara la El ,suferind batjocoriea Lui ".(Evrei 13 :12-13)
Se zice ca Isus ar fi cazut de trei ori sub povara crucii ,dar Biblia nu ne spune nimic despre asta.

Daca ne gandim insa cat de istovit a iesit El din lupta din Ghetsimani ,la ducerea Lui in fata sinedrului si la cele ce s-au petrecut acolo ,dupa aceea la noaptea de nesomn ,la multele Lui chinuri si la spatele brazdat adanc- intelegem cum puterile Il vor fi parasit .

Ce ne spune Evanghelia mai departe ,pare a intari acet lucru ."Si pe cand Il duceau ,au pus mana pe un trecator care venea de la camp ,pe Simion din Cirena, tatal lui Alexandru si a lui Ruf;pe acesta l-au silit sa-I duca crucea;si au pus crucea pe el ,ca s-o duca dupa Isus". ...stim insa cand toti isi bateau joc de Isus ,Simion din Cirenea mergea dupa Isus ducandu-I crucea.~Teodor Popescu~

Niciun comentariu: