~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 10 octombrie 2014

"DUMNEZEUL ORICARUI HAR"


"Dumnezeul oricarui har ,care v-a chemat la gloria Lui eterna,in Hristos Isus.(1Petru 5:10)

Dumnezeu S-a revelat pe Sine ca Dumnezeul orcarui har,insa cat de dificil este sa crezi ca este asa:Dumnezeul orcarui har!

Sentimentele noastre naturale sunt exprimate in parabola din Evanghelia dupa Luca ,capitolul 19:21)
"Ma temeam de tine, fiindca esti un om aspru ."In mod natural ,fiecare dintre noi cuibareste o lipsa de intelegere a harului lui Dumnezeu.

Exista uneori gandul ca harul implica trecerea cu vedere a pacatului de catre Dumnezeu,insa nu este asa .Pacatul este un lucru atat de rau inaintea lui Dumnezeu,incat El nu-l poate tolera nicidecum;numai harul  fara plata poate rezolva nevoia pacatosului.

Daca ar fi stat in puterea pacatosului sa-si indreptte caile si sa se indrepte pe sine ,nu ar mai fi fost nevoie de har!

In momentul in care inteleg ca sunt un pacatos si ca Domnul a venit la mine tocmai pentru ca El cunostea deplin intinderea si uriciunea a pacatului meu ,atunci inteleg ce este harul.Atunci inteleg ca harul lui Dumnezeu este mai mare decat pacatul meu.

Este bine sa realizez ca Domnul care Si-a dat viata pentru mine este acelas Domn cu care am de-a face zi de zi.Toate lucrarile pe care El le desfasoara pentru mine sunt pe principiul harului.

Ce lucru pretios si incurajator este sa cunosc ca ,in timpul de acum ,Domnul Isus Isi manifesta fata de mine dragostea pe care Si-a exercitat-o atunci cand a murit pe cruce pentu mine.

Presupuneti,de exemplu ,ca  eu am un teperament care este dificil de tinut in frau .Daca vin cu aceasta problema la Domnul Isus ,atunci El imi ofera har pentru rezolvarea ei.Eforturile mele nu vor fi niciodata suficiente.

Puterea reala este rezultatul harului Domnului.Daca venim in prezenta Lui,vom recunoaste exact ceea ce suntem ,vom descoperim ca El nu ne va arata altceva decat har.Avem dreptul sa uitam de noi insine si de pacatul nostru ,insa nu avem dreptul sa uitam de Domnul Isus.~J.N.Darby~

Niciun comentariu: