~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 4 septembrie 2014

MANGAIATI PE CEI DESCURAJATI



















"Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos ,Parintele indurarilor  si Dumnezeul oricarei mangaieri.care ne mangaie in toate necazurile noastre,pentruca ,prin mangaierea cu care noi insine suntem mangaiati de Dumnezeu ,sa putem mangaia pe cei ceice se afla in vreun necaz."(2 Corinteni 1 :3)

Majoritatea credinciosilor nu sunt bine pregatiti pentru a-i ajuta pe ceilalti cand acestia trec prin necazuri personale .Poate ca ar fi o idee buna sa se programeze odata o serie de intalniri pentru invatatura si discutie cu privire la ce ne invata Biblia despre cum sa-i mangaiem pe cei care au pierdut persoane iubite sau care trec prin alte incercari grele.

Pe baza experientei mele destul de liminate am ajuns la concluzia ca urmaroarele cinci versete furnizeaza instructiuni importante pentru consilieri: 1."sa fie grabnic la ascultare,incet la vorbire "(Iacov 1.19);2. "mangaiati pe cei descurajati"(1 Tesaloniceni 5:14 ) ;3. "Plangeti cu cei ce plang" (Romani 12:15 )-Chiar Domnul Isus a facut-o !(Ioan 11:35) ;4."Rugati-va neincetat" (1Tesaloniceni 5:17);5. "Toata Scriptura ...este folositoare" (2Timotei 3:16)

Desi toata Scriptura este folositoare ,este bine sa fim atenti sa nu ne grabim sa citim versete dupa versete ,precum Romani 8;28(asa cu eu personal tind sa fac ), ci pur si simplu sa ascultam ,sa ne rugam ,sa consolam si sa plangem cu persoana intristata sau ranita .

Atunci cand ascultam ,putem afla ce este pe inima persoanei respective .Poate ca marea intristare se datoreaza unei inimi indureratecare este teribil de singura de cand a pierdut o persoana draga .Poate ca exista manie impotriva lui Dumnezeu sau impotriva personalului medical ori a unor membri din familie .

Poate ca este o durere fizica de nesuportat .Poate ca exista sentimente de vinovatie din cauza unui pacat nemarturisit .Poate exita temeri .Sa incercam sa nu prescriem ,intr-o maniera lipsita de atentie ,ceva de genul:"Ei bine ,frate(sau sora) ,continua sa-ti citesti Biblia si sa aduci necazurile tale inaintea Domnului in rugaciune.

Mai bine sa ne rugam pentru intelepciune spirituala ,necesara pentru a consilia si incuraja persoana respectiva ,pentru a sugera versete potrivite relevante si ajutatoare ,pentru a fi blanzi si intelegatori .~P.L.Canner~


Niciun comentariu: