~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 2 februarie 2014

VIATA DE CREDINTA

"Ochii Domnului sint peste cei fara prihana ,si urechile Lui iau aminte la strigatele lor.(Psalmul 34:15)

Ochiul lui Dumnezeu se odihneste in permanenta asupra poporului Sau,si bratele Sale eterne sunt in jurul nostru si ne sustine zi si noapte .El numara perii capului nostru si Se implica cu bunatate infinita in tot ce ne priveste.

El vrea ca noi sa ne aruncam poverile asupra Lui "Incredinteaza-ti soarta in mana Domnului,si El te va sprijini.El nu va lasa niciodata sa se clatine cel neprihanit.(Psalmul 55:22) avand certitudinea fericita ca El Se ingrijeste de noi ,"Si aruncati asupra Lui toate ingrijorarile voastre ,caci El insus ingrijeste de voi.(1Petru 5:7)

Toate aceste sunt cu adevarat minunata si pline de incurajare Dar noi chiar credem aceasta ?
Chiar credem ca atotputernicul Creator Cel ce sustine stalpii universului ,S-a angajat plin de har sa ne poarte de grija in toata calatoria prin aceasta lume ?

Ma tem ca stim atat de putin despre aceste adevaruri marete si totusi atat de simple !Trebuie sa o traiesti !Nu este deajuns sa ai teoria despre viata de credinta !Vorbim despre ele ,le  dezbatem ,suntem de acord cu ele, dar nu-i asa ca vietile noastre de zi cu zi arata ca le patrundem atat de putin ?

Nu este indeajuns sa ai teoria despre viata de credinta !Trebuie sa o traiesti!Nu-i asa ca ,in timp ce vorbim despre a trai prin credinta si marturisim ca asteptam de la Dumnezeu Cel viu raspuns la orice nevoie a noastra ,de fapt cautam raspuns la oameni ,care nu sunt decat fapturi create ?

Si atunci cum sa mai fie de mirare ca uneori suntem dezamagiti !Cum ar putea fi altfel?Totodata ,este o mare gresala sa arati spre anumiti credinciosi si sa spui ca doar ei ar putea trai prin credinta .

Aceasta i-ar putea face pe multi crestini sa creada ca trairea prin credinta este dincolode posibilitatile lor si ca doar catva dintre oamenii lui Dumnezeu se poate bucura de ea.

Fie ca toti crestinii sa inteleaga ca a trai prin credinta este privilegiul inalt si sfant al fiecarui membru al casei credintei si sa nu lase nimic sa ii priveze de acest privilegiu!~C.H.Mackintosh~


2 comentarii:

Ellie spunea...

Ce credinta mare... sa ne adapostam in Dumnezeul nostru, care a facut cerul si pamantul. Si ce privilegiu!

Numai cu credinta putem arunca asupra Lui toate ingrijorarile noastre , si sa credem ca El insus ingrijeste de noi.

Foarte frumoasa amintire sa ne punem toata credinta in Cel ce tine tot in mainile Lui.

It doresc o zi plina de credinta!

Speranta spunea...

Da ,Dumnezeu ne poarta de grija ,este langa noi si ne asculta cand noi ne rugam si chemam Numele Sau!

"Dumnezeu este adapostul si sprijinul nostru ,un ajutor care nu lipseste niciodata in nevoi."

Apreciez mult vizita ta si cuvintele de incurajare care ma ajuta...
O zi binecuvantata iti dotesc!