~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 29 noiembrie 2012

ADEVAR: MANEVRATI CU ATENTIE!



"Credinciosi adevarului in dragoste ,sa crestem in toate privintele,ca sa ajungem la Cel ce este Capul,la Cristos." ~Efeseni 4:15~

Intr-un articol publicat de revista "Moody Monthly", intitulat :"Sa fim pe deplin cinstiti",Calvin Miller isi aduce aminte de o femeie din biserica pe care o pastorise,care se suparase foarte rau pe el pentru ca nu l-a pus pe fiul ei sa cante mai multe cantari in biserica.

Isi insemnase intr-un caiet fiecare ocazie in care Miller a procedat fata de ea intr-un fel care"nu era in spiritul lui Cristos".Cateva luni mai tarziu ,i-a aratat tot ce-i facuse ,lucruri care o ofensasera .

Miller a spus: "ceea ce m-a uimit cel mai mult era ca lista ei era aproape intregime adevarat.Nu scrisese nimic ce nu era adevarat,dar ceea ce scrisese nu era deloc amabil".

Vorbind adevarul fara dragoste poate servi cauzei raului ,fie ca o facem cand predicam sau cand invatam pe altii Cuvantul lui Dumnezeu ,cand mustram pe un credincios sau cand ne disciplinam copiii.Adevarul poate fi devastator.
Cand este imbracat cu dragoste ,atunci el elimina eroarea,zideste increderea si promoveaza binele altuia.

Calvin Miller afirma:"Adevarul rautacios striga ca un  invingator.Adevarul iubitor plange ca trebuie sa-si confrunte fratele in gresala lui.Adevarul rautacios calca falnic de puterea sa. Adevarul iubitor plange ,deoarece corectarea ce i-a fost inspirata va provoca dureri pentru o vreme .

Adevarul rautacios striga"Sat-mat,esti batut!" Adevarul iubitor sopteste: "Te corectez cu aceeasi durere ce-o simti si tu .Dar cand durerea se va termina ne vom bucura impreuna ca am servit atat cinstei ,cat si dragostei ".

Duhul adevarului lui Dumnezeu ne cere sa spunem adevarul ,dar sa nu-l spunem fara dragoste.Numai cand ne vom preda Lui limba vom manevra adevarul cu multa grija.~D.J.D.~


2 comentarii:

Ellie spunea...

Ce frumoasa amintire... ca tot ce spunem sa fie spus in dragoste. Asi mai adauga, si tot ce gandim sa fie pe placul lui Domnul Isus, ca numai atuncea putem da o vorba buna.

Multumesc de aducerea aminte ca sa-i fim placuti Lui... si cand zicem adevarul.

O zi binecuvantata iti doresc!

Speranta spunea...


Doamne, ajuta!Sa avem o vorba buna si plina de dragoste ,ca sa ridicam ,nu sa ranim atunci cand spunem adevarul...

Multumesc pentru vizita !

O saptamana plina de Binecuvantari sa ai!