~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 19 decembrie 2010

O UMBLARE IN ADEVAR

"Cine umbla fara prihana umbla fara teama..." (Proverbe 10:9 )
Propasirea unui astfel de om poate fi inceata ,dar ea este sigura .Acela care se grabeste sa se imbogateasca ,nu va fi nici nevinovat ,nici sigur ;dar acela care ramane fotarat in cinste si staruieste in ea ,chiar daca nu castiga cine stie ce averi mari ,castiga in orice caz pacea .
-
Facand ceea ce este drept si cinstit ,merge pe stanca ,caci altfel nici unul din noi nu merge pe un pamant tare cand cele mai frumoase bunuri si izbanzi castigate prin miljoace necinstite care sant nesigure si insalatoare. Acela care a lucrat necinstit ,va fi mereu torturat de gandul socotelilor si plin de teama ca se va vedea osandit .
-
Sa ne lipim deci de adevar si dreptate ;si prin harul lui Dumnezeu ,sa urmam pe Domnul si Stapanul nostru,in gura caruia nu s-a gasit nici un viclesug .Sa nu ne temem ca suntem saraci ,nici ca suntem priviti cu dispret;si sub nici un motiv -si in nici un caz -sa nu facem ceea ce cugetul nostru nu ne da voie.
-
A pierde pacea sufletului inseamna sa pierzi mai mult decat o comoara .Daca mergem pe calea aratata de Dumnezeul nostru ,si daca nu pacatuim niciodata
impotriva cugetului nostru ,drumul nostru va fi sigur si la adapost de orice stricaciune .
-
Cine ne va face rau daca noi savarsim binele?Nebunii ne va considera poate nebuni ,daca noi lucram cinstit ,dar vom fi incuviintati de toti aceia a caror judecata este dreapta . C.H.SPURGEON

Niciun comentariu: