~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 24 mai 2010

PUTEREA BIBLIEI

"Cu atata putere se raspandea si se intarea Cuvantul Domnului."(Faptele Apostolilor 19:20)."

Din cronicele vechi ale istoriei Bisericii stim ca John Wycliffe,teolog ,reformator si docent la Oxford ,in Anglia ,a avut pe inima sa dea englezilor Bliblia in propia limba ;lucrul acesta s-a realizat in anul 1380.

O mare lumina ,lumina lui Dumnezeu s-a aprins in negura superstitiilor si a ratacirilor ,care invaluia lumea si ,de atunci inainte ,cu toata stradania satanei,precum si a agentilor lui de a o distruge ,Bliblia nu a incetat sa straluceasca in acele locuri.

Vrasmasi s-a aratat numaidecat ." E o erezie ," spuneau unii,"sa faci Sfanta Scriptura sa vorbeasca englezeste ."Wycliffe nu s-a lasat induplecat de tipetele adversarilor adevarului .

El nu a fost lipsit de incurajare .Unele copii ale Evangheliei au patruns pana la palat si Ana de Luxemburg,sotia regelui Richard al ll-lea ,a inceput sa le citeasca cu luare aminte .

Ea le-a dat lui Arundel ,arhiepiscopul de York, care ,izbit de faptul ca vedea o straina ,o regina ,citind unele "carti asa de minunate ", a inceput sa le studieze si sa-i mustre pe prelatii care neglijau citirea lor .

In camera lorzilor s-a luat de catre partizanii preotilor o hotarare ,ca sa se adune toate exemplarele Scripturii si sa se distruga .

Dar ducele de Lancaster a strigat :"Suntem noi drojdia neamului omenesc , sa nu putem avea legea religei noastre scrisa in limba noastra propie ?"
Preluat din Samanta buna

Niciun comentariu: