~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 22 februarie 2009

REFUZUL DE A RENUNTA

"Fii tare ,si sa ne aratam plini de barbatie...si Domnul sa faca ce va crede!"(2Samuel 9:27)
In 1902 ,un poiet aspirant de 28 ani a primit o nota de respingere de la editorul prestigioasei
plubicatii Atlantic Monthly;"Nu are suficienta valoare pentru a fi publicata."Numele poetului :Robert Frost .In 1905 Universitatea din Bern a respins lucrarea unui tanar doctorand ,numind-o "bizara si irevelanta ".Numele fizicianului era Albret Einstein .In 1894 un
adolescent de 16 ani ,Harron ,Anglia ,a gasit un bilet atasat de carnetul de note ,scris de profesorul de gramatica :Fara speranta ...pare incapabil de orce fel de progrese"Numele acelui baiat era Winston Churchill.

Intre cuvintele de mai sus se gaseste un mesaj pentru tine! chiar daca celalti nu-ti ofera sperante si incurajari ,nu renunta! Asculta cuvintele lui Ioab ,care a condus armata lui David :
"Fii tare ,si sa ne aratam plini de barbatie ...si Domnul...sa faca ce va crede !"Ioab stia ca atata vreme cat ramai pe campul de batalie,

Dumnezeu iti poate oferi victoria .Daca renunti ,insa ce mai poate face pentru tine?
Cand ai dreptate,nu abandona niciodata !Crede ca toate lucrurile lucreaza inspre bine,daca perseverezi Nu lasa ca niciun obstacol sa te descurajeze ;Dumnezeu este mai mare decat toate .Nu lasa pe nimeni sa te intimideze sau sa te abata din drum .

Lupta si invinge orice limitare! nu uita fiecare invingator -fara exceptie -a suferit infrangeri
si s-a lovit de adversitati;iar tu nu esti diferit !

Cuvantul lui Dumnezeu pentru
astazi meditatiizilnice

sâmbătă, 21 februarie 2009

DRAGOSTEA E DE LA TINE

Dragostea e de la Tine ,
Ai venit din cer cu ea;
Ca sa vedem fiecare
Cat e dragostea de mare.

Dragostea e pretioasa
Caci Tu ne-ai salvat pe noi.
De la moarte si pierzare
Dragostea Ta a fost mare .

Ne-ai iubit atat de mult
Cand cerul l-ai parasit .
Viata Ta a fost mereu,
Dragoste din Dumnezeu .

"Asta e porunca data
Si de Tine aratata."
Daca vrei tu poti sa ai
"Dragoste "si poti sa dai.

Toate in viata sunt trecatoare,
Dragostea e ne-muritoare.
Dragostea e din Dumnezeu
Aratata in Fiul Sau.

miercuri, 18 februarie 2009

CAND APROAPE-AM FOST DE MAL

Cand pe marea vietii, eu trecut-ai grele incercari
Cand necazul s-a ivit;Domnul,El ma smerit mai mult
In singuratatea grea, plangea inima mea de dor
Dupa harul Domnului sa-mi vina in ajutor.

Cand in largul marii am fost,malul eu l-am dorit mereu
Dar furtuna s-a ivit ;Domnul,El m-a smerit mai mult
Cand aproape am fost de mal ,a mai venit un val din larg
Ce m-a dus in departari prin alte incercari mai mari.

Dar in tot necazul meu ,Domnul,m-a ocrotit mereu;
El m-a scos cu Mana Sa din incercarea grea,chiarEl!
Bratul Sau mantuitor m-a ridicat din valul greu ,
Sufletul El l-a salvat din marea de pacat.

Inspre Domnul am strigat ;din val m-a ridicat chiar El!
Valul marii furios Domnul l-a linistit pe loc ;
Cate zile voi avea ,in toate il voi lauda pe El ;
El m-a scos cu mana Sa din incercarea grea.
Bratul Sau mantuitor m-a ridicat din valul greu .
Sufletul El l-a salvat din marea de pacat.

De Frati Groza

duminică, 15 februarie 2009

ESTE O CHESTIUNE DE CARACTER

"Voi face din tine un neam mare si te voi binecuvanta; iti voi face un nume mare si vei fi o binecuvantare."(Geneza 12:2)

George si-a petrecut anii copilariei intre un orfelinat si altu ,pana intr-o zi ,cand o spalatoreasa fara copii.Maria Watkins,l-a gasit dormind in grajdul ei.Nu numai ca l-a luat sub ingrijirea ei,ci la dus la biserica si i-a vorbit de Domnul Isus .

Cand a plecat in cele din urma din casa ei ,a luat cu el Biblia primita in dar.Maria a lasat o amprenta in viata lui-iar George Wasington Carver si-a lasat amprenta asupra acestei lumi.Tatal agriculturii moderne a fost prieten cu trei presedinti ,inclusiv cu Henri Ford si Ghandi ,fiindu-i brevetate peste 300 de inventii.

Chestiunea remarcabila a fost faptul ca in ciuda dificultatilor din copolarie ,acest orfan n-a devenit plin de amaraciune sau obsedat de dorinta de razbunare.In schimb ,cand intra in laboratorul sau, in fiecare dimineata se ruga :"Deschide-mi ochii ca sa vad lucruile minunate ale Legi Tale! (Psalmul 119:18)Cum sa nu binecuvinteze un om cu o asa atitudine ? Marile provacari necesita o mare maturitate .

Asa ca Dumnezeu ne cizeleaza in timp caracterul ,pentru a fi pe masura insarcinarii Dupa ce i-a spus lui Avraam :"Voi face din tine un neam mare si si te voi binecuvanta ;iti voi face un nume mare si vei fi o binecuvantare",au mai fost necesari inca 25 de ani de teste ,pana ce Dumnezeu sa-i incredinteze un fiu care a insemnat nasterea poporului evreu .

Deci, daca astepti acel " telefon",poate caracterul tau mai necesita cizalare? poate sarcina pe care o doreste sa ti-o incredinteze Dumnezeu mai necesita o persoana mai "avansata " decat esti tu in acest moment ?
Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi
Meditati zilnice



vineri, 13 februarie 2009

COMOARA INGROPATA

"Comoara aceasta o purtam in niste vase de lut,pentru ca aceasta putere nemaipomenita sa fie de la Dumnezeu si nu de la noi ."(2corinteni4:7)

Dumnezeu ne-a daruit fiecarui cate un talent,pe care doreste sa-l folosim spre implinirea scopurilor Sale.Poate zace sub valuri de esecuri,teama si imagine saraca de sine .Poate esti constient de talentul tau ,dar nu sti cum sa-l valorifici .Poate ai mers dintr-un loc in altul sau ai trecut de la o relatie la alta in speranta ca se va gasi cineva care sa-l recunoasca si sa-l scoata la iveala.

Daca este asa ,ia aminte:"Comoara aceasta o purtam in niste vase de lut pentru ca aceasta putere nemaipomenita sa fie de la Dumnezeu si nu de la noi."Doar cel care l-a asezat in tine stie unde este ascuns si cum trebuie eliberat .Un destin tardiv reprezinta incantarea iadului .

Nepermitandu-i lui Dumnezeu sa-ti dezvolte talentul ,sfarsesti frustrat ,traind mult sub capacitatea potentialului tau si luand decizi de slaba calitate .De fapt ai atatea comori ingropate
in adancul tau ,incat vrasmasul a iesit sa le fure .

Nu trebuie sa chestionezi niciodata motivile .Domnul Isus a spus ca vine "...sa fure ,sa junghie si
sa prapadeasca..."(Ioan 10:10)Nu jefuieste pe cineva decat daca stie ca are ceva valoros ce merita furat,nu?Poate talentul tau este neslefuit si nedezvoltat sau ingropat in ani de indoiala in sine ,pacate nemarturisite ,obiceiuri nesanatoase ,regret si disperare.

Insa Dumnezeu poate lua ceva care arata ca un nimic ,pentru a crea ceva minunat din el .Gandeste-te ,a creat pamantul din nimic -asa imagineaza-ti ce poate face daca are cu cesa inceapa !Incepe sa te rogi ,de azi:"Tata ajuta-ma sa recunosc si sa-mi eliberez talentele asezate in mine si incepe sa le folosesti pentru gloria Ta."
Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi
meditati zilnice

miercuri, 11 februarie 2009

DRAGOSTEA SA ; DARUL SAU ;FIUL SAU

"Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea ,ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara ,ci sa aiba viata vesnica ," (Ioan 3.16)

Dintre toate stelele cerului ,steaua polara este cea mai folositoare marinarului .Acest verset este ca o stea polara, caci el aduce la mantuire mai multe suflete decat alt verset din scriptura .El este printre fagaduinte ceea ce Carul mare este printre constelatii.

Cuvintele care-l compun straluceste cu o lumina deosebita .Vedem aici mai intai aratarea dragostei lui Dumnezeu prin cuvintele "atat de " care ne arata marimea ei nemarginita
Apoi avem "darul lui Dumnezeu "in maretia si gratuitatea Sa.Acest "dar este Fiul lui Dumnezeu"

Dar unic si nepretuit al acestei dragoste ,care niciodata nu s-a aratat atat de desavarsit ca atunci
cand acest Fiu prea-iubit a fost trimis din cer ,pentru ca sa traiasca si sa moara pentru oameni .
Aceste trei puncte sant pline de lumina .

Apoi vine singura conditie ceruta pentru mantuire, singura potrivita pentru toti oamenii vinovati:sa creada. Ea este sustinuta de o descriere larga :"oricine crede in El." Multi si-au gasit locul in "oricine" si s-ar fi simntit inlaturati prin vreun alt cuvant mai putin cuprinzator .

Apoi vine marea fagaduinta ca cel ce crede in Isus nu piere,ci are viata vesnica .Aceasta da curaj oricarui om care simnte ca e gata sa piara si ca singur nu se poate mantui. Noi credem in Domnul Isus si avem Viata vesnica.

C.H SPURGEON


duminică, 8 februarie 2009

NU PIERDE BARCA

"Isus S-a suit intr-o corabie si ucenici Lui au mers dupa El "(Matei .8-2)
Exista "clipe ale destinului". Cand trebuie sa iei hotarari care iti schimba viata. Intr-o zi Domnul Isus a chemat doi oameni sa se alature echipei Lui ,dar amandoi aveau motivele lor ca sa amane .Unul trebuia sa mearga la inmormantare, celalalt dorea sa mearga la familie pentru a le explica decizia lui .

Este ultimul lucru pe care il auzim despre ei. Matei scrie "Isus S-a suit intr-o corabie si ucenici Lui au mers dupa El ." Ceilalti pierduse barca! Nu vei avea succes daca amai mereu lucuile.Daca iti ia prea mult sa te decizi referitor la o oportunitate, o vei rata. Una din cele mai bune ilustrari ale acestui fapt este povestire despre brevetarea telefonului .

In ani 1870, doi oameni au lucrat considerabil la modificarea si imbunatatirea telegraflui, care era o tehnologie curenta. Amandoi au avut idei pentru trasmiterea sunetului prin fire si amandoi au cecetat modul de trasmitere a vocii omenesti in mod electronic.

Ceea ce este remarcabil este amandoi ,Alexander Graham Bell si Elisha Gray si-a depus ideile la oficiul de brevete in aceeas zi ,14 Februarie 1876. Bell era a cincea persoana care se inscrisese pentru brevet .Pe de alta parte, Gray era ocupat cu alte lucruri ,asa ca si-a trimis avocatul .Din nefericire acesta a ajuns cu peste o ora mai tarziu ,decat Bell ,pentru a se inscri pentru brevetul provizoriu. Un fel de declaratie de intentie de a scrie pentru brevet .

Acele minute l-au costat pe Gray o avere. Cererea lui Bell a fost sustinuta in fata tribunarului, chiar dacaGray s-a plans ca el a avut prima idee.

Asa dar nu este suficient sa vezi oportunitatile pe care ti le da Dumnezeu, trebuie sa le materializezi . Cu alte cuvinte nu pierde barca.

DUMNEZEU ISI VA TERMINA LUCRAREA

"Domnul va sfarsi ce a inceput pentru mine .(Ps .138.8)

A cela care a inceput ,va si sfarsi lucrarea Sa in sufletul meu .Tot ce este cu privire la mine ,Il priveste si pe Domnul .Tot ce va gasi El bun,fara a fi ajuns perfect ,il va supraveghea , il va mentine si il va duce la bun sfarsit .Iata mangaierea noastra!Prin mine insumi ,eu nu voi putea
sfarsi lucrarea de har .

Lipsurile mele de fiecare zi ,imi dovedesc aceasta indeajuns si daca am ramas credincios pana acum ,aceasta se datoreste numai faptului ca Domnul ma tinut.Daca El m-ar parasi numai o clipa ,tot ceea ce am castigat ar fi perdut si eu as pieri .

Dar Domnul va continua sa ma binecuvinteze ;El va desavarsi credinta mea,dragostea mea ,caracterul meu, lucru meu .Si El va face aceasta ,pentru ca a inceput aceasta lucrare in mine.
De la El imi vine dorinta pe care o am ca sa ma desavarsesc ,intr-o orcare masura ,El a implinit deja nazuintele mele

Niciodata El nu va lasa o lucrare neterminata ;aceasta n-ar fi spre slava Sa.El stie cum sa implineasca planurile harului Sau ,chiar daca propia mea fire rea lumea si diavolul se unesc impreuna pentru a impedica lucrarea Sa ,eu nu ma indoiesc de fagaduinta Sa

"El va sfarsi ce a inceput pentru mine" eu il voi lauda totdeauna .Te rog,Doamne< fa sa infloreasca lucrarea Ta de har in mine si sa naintez astazi !

C.H. SPURGEON

luni, 2 februarie 2009

"ACCENTUIAZA POZITIVUL"

" Cel neprihanit umbla in neprihanirea lui;ferice de copiiilui dupa el."
In 1927, o companie imobiliara si de asigurari din Georgia dadu faliment,indatoranduse fata de 500 de de actionari ,Propetarul un barbat pe nume Mercer,era o persoana integra care jura sa dea inapoi ,daca va fi posibil,fiecare banut .Dar in pofida celor mai mari stradanii ale sale compania lui nu reveni niciodata pe linia de plutire.

Dupa ce muri ,fiul lui isi aminti de juramantul tatalui sau si douazeci si opt de ani mai tarziu depuse un cec la banca Savannah pentru a despagubi fiecare actionar .Acel tanar era cantaretul de succes /compozitor Johnny Mercer.Unul din cantecele pe care le-a scris in urma caruia a castigat
suma necesara pentru a-i plati pe actionari a fost;"Accentuiaza pozitivul "

Cand te duci ,lasa copiilor tai si altceva in afara de bani ca sa te tina minte;lasa-le mostenirea a integritati !Asculta :"Cel neprihanit umbla in neprihanirea lui ;ferice de copiii lui dupa el."Daca
nu esti un om de incredere in toate lucrurile,atunci nu esti de incredere in niciunul.

Principiile etice nu sunt flexibile .O mica minciuna nevinovata tot minciuna este ,furtul e furt ,fie ca este vorba de un leu sau de un milion .Philips Brookes a spus "caracterul se formeaza in
momentele marunte ale vieti noastre."

Sociologii sugereaza ca oamenii cu caracter slab ar fi putut fi altfel daca ar fi crescut intr-un
alt mediu caracterul este o alegere ,Imprejurarile in care te gasesti nu sunt mai responsabile de caracteul tau ,decat este oglinda responsabila de felul cum arati .Ceea ce vezi este doar o reflexie a ceea ce esti, iar ceea ce esti reprezinta ce ai zidit tu toata viata !

Articolul luat
Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi
meditati zilnice


duminică, 1 februarie 2009

OCEANUL INFINIT CU VALURI

Oceanul infinit cu valuri,
Grija m-a cuprins .
Plutesc spre casa obosit,
Cu catargul zdrentuit.
Lovit de valuri ,sunt mereu .
Dar mai nadajduiesc .
In Tine Doamne eu ma incred
pe Tine Te iubesc

Ma incred in Tine Doamne ,
Orisice mi-sa-r intmpla.
Toata viata mea Isuse ,
Te voi binecuvanta

Oceanul infinit cu valuri ,
Noaptea m-a cuprins,
Plutesc spre casa obosit ,
Sunt desnadajduit
Privesc in noapte .
Singur sunt .
N-am nici un ajutor
Lovit de valuri sunt Isuse.

Indepartari zaresc lumina ,
Acolo eu plutesc .
Acolo vreau sa ancorez.
Pe malul Tau Ceresc.
Voi infrunta orice necaz ,
Eu nu ma indoiesc.
Caci Tu esti Salvatorul meu
Prin Tine eu traiesc .
de fratii groza