~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 11 decembrie 2009

CUM SA FACI FATA DEZAMAGIRI

"Comoara aceasta o purtam in niste vase de lut (2Corinteni 4:7)

O,ulitima dezamagire :dezamagirea provocata de noi insine .Este cel mai istovitor fel de dezamagire deoarce te poti arunca intr-o groapa din care este greu sa mai iesi

Petru ii jurase dragoste eterna si fidelitate lui Isus : "Doamne ,oricine te poate abandona dar nu eu !(parafazare Matei 26:33-35)si a crezut fiecare cuvant pe care pe care I-a spus .

Dar sub presiunea din ajunul crucificarii ,el cedeaza si neaga de trei ori nu-L cunoaste pe Isus .Mai tarziu aducandu-si aminte de cuvintele Domnului Isus ,"Inainte ca sa cante cocosul te vei lepada de Mine de trei ori "Petru, zdrobit de propia lui cadere jalnica ,"a iesit afara si a plans cu amar "(Luca 22:62)

Ai intrebat vreodata ;"Doamne,cum poti folosi un om atat de decazut cum sunt eu ?"Petru nu a reusit sa-si implineasca propiile asteptari si a experimentat o perioada de cadere .

Dar Domnul Isus nu a fost socat .El cunostea defectele lui Petru cand l-a chemat in lucrare .El stia ca ucenicul Sau laudaros ,dar sincer ,are o inima buna ,asa ca si-a aratat mai de graba bunatate fata de el si nu la indepartat din functie .

Cand Domnul a dat porunca dupa inviere ca sa li se spuna ucenicilor si lui Petru "(Marcu 16:7) sa-L intaleasca in Galileea ,El a reconfirmat alegerea Lui fata de ucenicul cazut .Restul povestirii lui Petru se gaseste In istoria Noului Testament .

Cand (nu daca !)te confrunti cu caderea :

a)nu inflama si mai tare lucrurile lasand ca o dezamagire sa te cufunde in deznadejde,si disperare ;

b)smereste-te si pocaieste-te .Marturiseste-ti pacatul:nu scuza ,nu rationaliza si nu invinovati circumstantele si oamenii.

c) primeste harul si iertarea lui Dumnezeu prin credinta ,nu prin sentimente .Nu- l lasa pe Satan sa te covinga ca ai iesit in afara harului ;

d)primeste orice ajutor ai nevoie pentru a merge din nou pe cale ,mai devreme nu mai tarziu.

Preluat din Cuvantul lui Dumnezeu
meditatii zilnice

Niciun comentariu: