~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 1 aprilie 2009

IERTAREA


"...si daca unl are pricina sa se planga de altul ,iertati-va unul pe altul ."(Coloseni 3:13)

Cat de greu este un pahar cu apa ?Depinde cat de mult trebuie sa-l tii in mana .Un minut nu e problema ,dar dupa o ora s-ar putea sa te doara mana .Dar dupa 24 de ore,te vei simnti foarte rau !Paharul are aceeasi masura in fiecare secunda ,dar cu cat il tii mai mult ,cu atat pare mai greu .

La fel este si cu dusmania ;poate deveni atat de grea ,incat te impedica sa mai traiesti .Oameni te vor rani ;aceasta este realitatea faptului ca impartim aseeasi planeta cu ceilalti.
Uneori se intampla intentionat ,alteori nici nu stiu ca te-au suparat ,cu atat mai putin ca ti-au rupt inima ,inseamna aceasta oare ca trebuie sa traiesti pretinzind ca totul este bine ?

Nu,primul pas este sa-ti confrunti sentimentele,iar cand rana este adanca este mai greu sa ierti .Atunci trebuie sa te rogi :"Doamne schimba -mi inima si vindica-ma .Domnul Isus a spus :
"Rugati-va pentru cei ce se poarta rau cu voi "(Luca 6:28)Cand faci asa ,ceva neasteptat se intampla ,inima ti se imoaie ,emotile cedeaza si te uiti la acei oameni cu ingaduinta Domnului Isus .

Pavel a spus :Cum va iertat Hristos asa iertati-va si voi ,"Cand semeni neiertare ,culegi neiertare,Chiar si de la Dumnezeu! Isaac este un prim exemplu de practicare a iertarii.In timpul unei secete ,el a sapat puturi pe care dusmanii lui i le-au luat .Dar in loc de rasbunare ,el a mers mai departe si a sapat altele.

In consecinta Dumnezeu a umplut puturile goale ale lui Isaac si i-a promis ca-l va binecuvanta pe el si pe copiii lui ( Geneza 26:22,23)
Si El iti vaumple golul din viata cand ii vei ierta pe cei pe care te-au ranit

Preluat din Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi
Meditatii zilnice

Niciun comentariu: