~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 15 aprilie 2024

RUGACIUNEA CREDINTEI


"Cereti, si vi se va da: cautati si veti gasi; bateti, si vi se va deschide. Caci ori si cine cere, capata; cine cauta gaseste; si celui ce bate, i se deschide.(Matei 7:7-8)

Sunt si alte versete in Scriptura care confirma acest fapt. Inainte de toate, nu toate cererile sunt cu adevarat rugaciuni si, prin urmare, nu toate lucrurile cerute vor fi primite. Apostolul Iacov spune: "cereti si nu capatati, pentru ca cereti rau, ca sa risipiti in placerile voastre."  

Un om cere bani, nu cu scopul de a-i folosi spre slava lui Dumnezeu si binele altora, ci pentru propia sa glorie si placere. Apoi,psalmistul spune: "Daca as fi cugetat lucruri nelegiuite in inima mea, nu m-ar fi ascultat Domnul" (Psalmul 66:18) 

Cu alte cuvinte, daca cineva tine la un pacat secret din inima sa, in timp ce incearca sa-L slujeasca pe Dumnezeu, nici o rugaciune pe care o aduce nu va fi ascultata, nici nu va primi raspuns. Prin urmare, aici sunt cel putin doua feluri de cereri care nu vor primi raspuns. 

Apoi exista si anumite conditii. Una este ca trebuie sa cerem in numele Domnului Cristos. Aceasta presupune ca noi credem ca Domnul Cristos este Mantuitorul nostru si ca noi suntem prietenii Sai credinciosi, avand, prin urmare, dreptul de a-I folosim Numele.

Aceasta conditie limiteaza  promisiunea doar la ucenicii autentici ai Domnului Cristos. O alta conditie este aceea ca noi sa ramanem in Domnul Cristos si cuvintele Sale sa ramana in noi.

Asadar, exista o " conditionare " dubla. Crestinul care urmeaza de la distanta nu se incadreaza in sfera acestei promisiuni.

Apoi, mai exista o alta conditionare care se aplica tuturor promisiunilor  referitoare la rugaciune. Dumnezeu Insusi trebuie sa fie judecatorul lucrurilor pe care le cerem - daca ele sunt cu adevarat binecuvantari pentru noi sau nu. 

Pot sa fie lucruri pe care ni le dorim foarte sincer, dar care, daca ne-ar fi acordate, ne-ar face cel mai mare rau. Este, in cazul acesta  Dumnezeu legat de aceasta promisiune, ca sa ne dea ceea ce ne dorim ferbinte? 

In niciun caz. "Domnul da lucruri bune ."El nu lipseste de niciun lucru bun pe cei care umbla drept" (Psalmul 84:10b, KJV). Insa nu va da nici celor mai drepti lucruri pe care , in intelepciunea Sa divina, le vede ca n-ar fi bune. Acest fapt este implicat in fiecare promisiune de felul acesta.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: