~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 8 iulie 2023

"EL NE-A MANTUIT SI NE-A DAT O CHEMARE SFANTA"


"El ne-a mantuit si ne-a dat o chemare sfanta, nu pentru faptele noastre , ci dupa hotararea Lui si dupa harul care ne-a fost dat in Hristos Isus, inainte de vecinicii, dar a fost descoperit acum prin aratarea Mantuitorului nostru Hristos Isus, care   a nimicit moartea si a adus la lumina viata si neputrezirea,prin Evanghelie.(2Timotei 1:9-10)

Apostolul a folosit timpul trecut cand a scris."El ne-a mantuit", si aceasta indica faptul ca actiunea a fost dejea terminata. Credinciosii in Christos Isus sunt mantuiti.

Nu sunt priviti ca niste persoane aflate intr-o stare incurajatoare, din care vor fi salvate in cele din urma, ci ca niste persoane salvate deja.

Mantuirea nu este o binecuvantare de care sa te bucuri pe patul de moarte si pe care sa o canti ca o speranta viitoare; este un lucru fagaduit ca va fi obtinut si primit acum.

Crestinul este perfect mantuit in planul lui Dumnezeu. Dumnezeu l-a randuit pentru mantuire, iar scopul acesta este complet El este mantuit si din cauza pretului care a fost platit pentru el. "Sa sfarsit"(Ioan 19:30) a fost strigatul Mantuitorului inainte sa moara.

Credinciosul este perfect mantuit in Capetenia legamantului , fiindca, asa cum a cazut prin Adam, acum traieste prin Christos. Mantuirea complecta este insotita de o chemare sfanta.

Cei pe care i-a salvat Mantuitorul pe cruce sunt chemati la timpul potrivit, prin putere Duhului Sfant, pentru sfintenie. Ei isi parasesc pacatele si tanjesc sa fie asemenea Domnului Christos.

Aleg sfintenia, nu din constrangere, ci prin influienta unei firi noi, care ii face sa se bucure de sfintenia cum se bucurau inainte sfinti, ci i-a chemat ca sa poata fi sfinti, si sfinteni este frumosetea pe care o lucreaza Dumnezeu in ei.

Calitatile de crestini pe care le vedem la credinciosi sunt lucrarea lui Dumnezeu , ca si si lucrarea de rascumparare. Astfel, plinatate harului lui Dumnezeu ne oferit . Mantuirea vine prin har,fiindca Domnul este Autorul ei. Ce alt motiv , in afara de har, ar fi putut sa-l salveze pe pacatos?

Mantuirea trebuie sa vina prin har, fiindca Domnul lucreaza in asa fel incat indreptatirea noaste sa fie exclus pentru totdeauna. Privilegiul credinciosului este mantuirea prezenta; dovada ca este chemat este viata  sfanta.{CHARLES H. SPURGEON]

Niciun comentariu: